Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
абсолютно в същия ред на мисли бях за залепването (по скоро незалепването) веднъж залепени трудно се коригират без жертви. имам нови тръби и дъги от сивите хартисали от други начинания, и за начало ще са те. ако има проблем ще търся други. за клапите не знам колко прецизно бих ги направил, нито имам идея как, не ми се ще да ме нервят в последствие с някакви недомислици от моя страна, не че знам купешките с какво качество са. времето ми е тотално кът, и заради подобни начинания започват да страдат неща които ме вълнуват повече :-D
griffin - майстор
щом времето е кът потърси готови, аз моите съм с версия две. Минус е че има малък теч на въздух при отворено състояние плюса е че вече не се задръстват и се правяг от изрезки.
wanderer - специалист
днес го видях на живо въпросния прахоуловител. доста сериозно изглежда направен, дърпа с около 6 метров маркуч. и все от големи машини. също и стърготина директно от купът. този ще да е. накланям към монофазния мотор 1,1 кв. за пвц клапите голям зор. засега не откривам налични по сайтовете
wanderer - специалист
почти ме навихте да си правя самоделни клапи :? . въртят ми се едни идеи в главата ама да видим... между другото в тази връзка 8 - 10 мм, текстолит лист с какво се реже прецизно? иначе утре си чакам да пристигне прахоуловителя
wanderer - специалист
а маркучите свързващи машините със стационатната инсталация от кой вид е препоръчително да са? гледам има с различни спирали и показатели. ще гледам да ги поръчам наведнъж и от едно място.
Фитилчо - майстор
Текстолита можеш и на циркуляр и на фреза да го режеш (мисля) без проблем.
Искаме сМинки :lol: . Дай да видим и хаспирацията :-D
ZEDYCUS - майстор
Пусни един линк към циклоните да ги разгледам.
Фитилчо - майстор
...
Последна промяна от Фитилчо на пон фев 29, 2016 10:01 am, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
И аз искам да ги видя.
Как се справя със смученето, на колко метра и тнт. И моята е 1100 вата аспирация и сигурно ще е същото.
Изображение

Тема "прахоуловител отново" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: