• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Чакай сега малко, по тая схема всичко е изходящо... и кой е входящият?
Доколкото разбрах тези дето отиват към контакта са 2,5 квадрата.
А другите - черните и тези за бойлера син и червен дето ВЛИЗАТ в банята по колко квадрата са?
:partyman:
nikolov333 - майстор
Много важно е как си усукал проводниците..Не ми е ясно как събра всички тия връзки и контакта в единична конзолна кутия та ще чакам снимките да видя утре..

Прикачен файл

контакти.jpg
контакти.jpg (29.1 KиБ) Видяна 1350 пъти
POCOMAX - специалист
shadow__01 написа:
Имаш едно захранване 2,5 квадрата. И от него е захранено: бойлер, друг контакт с (неизвестен за сега товар в него) и не се знае какво още. А ти искаш да пускаш и печка. Отговорността си е твоя, но аз ако имах семейство, не бих го изложил на такъв риск.
Ето я новата схема...
Изображение
Интересува ме:
- проблем ли е, че жилата на бойлера, контакт 1 и контакт 2 не са намотани заедно в конзолатана контакт 1??? (както беше ПРЕДИ)
- проблем ли е, че съм вързал жилата на контакт 2 ПЪРВО, а след това жилата на контакт 1... съответно си ги заземявам с нула в предпазните лайсни на контактите.

Е тия 2 въпроса ме интересуват... и ако ползвам леки уреди( като компютри, рутер, модем и тнт) в тия контакти новите контакти... ще пречи ли на бойлера?

Ако ми отговориш, евала ти прая в тоя късен час!
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
Много важно е как си усукал проводниците..Не ми е ясно как събра всички тия връзки и контакта в единична конзолна кутия та ще чакам снимките да видя утре..
Събрах ги много трудно... за късмет тая старатаконзола е малко по-голяма от тия новите, които си купих. Утре ще пратя снимки, ще трябва пак да размотавам тоз изолирбанд дето 2 часа го мъчих с мойте дебели пръсти.
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
Брат, мойте намотки са далеч по-къси от тези на прикачената снимка - по 1-2 см са...
Между другото глей на снимката колко връзки има :D е ТОЯ на снимката как ще ги събере аз не знам! :D
POCOMAX - специалист
hidrazin написа:
Чакай сега малко, по тая схема всичко е изходящо... и кой е входящият?
Доколкото разбрах тези дето отиват към контакта са 2,5 квадрата.
А другите - черните и тези за бойлера син и червен дето ВЛИЗАТ в банята по колко квадрата са?
Тези към бойлера също ми приличат на 2.5 мм2... не съм специалист ама на око така изглежда(е кабела да е с дължина 1 - 1.5м)... ОБАЧЕ изходящите(абе аз май бъркам входящи с изходящи... терминологията куца)... тия от който ми тръгва захранването от конзолата са по-малки... което ми се вижда странно.
hidrazin - майстор
Аз ти обясних какво пречи на бойлера - нищо. Няма да изгори или да се повреди ако имаш това в предвид.
Казах и какви са другите опасности.
А при контактите - не се зануляват така.
Нулевия проводник първо отива към заземителните пластини и после към клемата.
И да не питаш защо - с цел безопасност.
А с последното ти писане - за още по-тънки кабели .... #-o
nikolov333 - майстор
POCOMAX написа:
nikolov333 написа:
Брат, мойте намотки са далеч по-къси от тези на прикачената снимка - по 1-2 см са...
Между другото глей на снимката колко връзки има :D е ТОЯ на снимката как ще ги събере аз не знам! :D
Това в червеното е изключително важно и опасно..затова ти показах, как се усукват на снимката!!!
Има и други вариант с клеми Wago http://e-atara.com/product/224/barzomon ... -wago.html
П.П.Може да махнеш контакта от мястото на свързване и да ползваш конзолата му като разклонителна кутия..
Последна промяна от nikolov333 на ср фев 24, 2016 1:04 am, променено общо 1 път.
POCOMAX - специалист
hidrazin написа:
Аз ти обясних какво пречи на бойлера - нищо. Няма да изгори или да се повреди ако имаш това в предвид.
Казах и какви са другите опасности.
А при контактите - не се зануляват така.
Нулевия проводник първо отива към заземителните пластини и после към клемата.
И да не питаш защо - с цел безопасност.
А с последното ти писане - за още по-тънки кабели .... #-o
Добре, по кабелите първо трябва да мина през лайсната за заземяване и от там към клемата... ясно ще го поправя.
Нещо друго по схемата виждаш ли да е грешно?
Това, че жилата не са ми омотани заедно, а едно по едно с изолация(парче от кабел + изолирбанд) помежду им, проблем ли е?

Знам, че ся изглеждам като пълен аутист(синдром на Аспержер минимум), брато :D може и да съм... отговори ми на тоз последния въпрос... Има ли друг проблем по схемата "СЛЕД".
Казах ти само компютри ще пускам 1 пс и 2 лаптопа и джунджурии... печки няма да пускам там ще става офисче... не барбекю.
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
POCOMAX написа:
nikolov333 написа:
Това в червеното е изключително важно и опасно..затова показах, как се усукват на снимката!!!
Има и други вариант с клеми Wago http://e-atara.com/product/224/barzomon ... -wago.html
П.П.Може да махнеш контакта от мястото на свързване и да ползваш конзолата му като разклонителна кутия..
Първата ми работа утре е да взема тия клеми... май ще се вслушам в съвета ти и ще ползвам първия контакт като разклонителна кутия и ще си оставя новите 2 само.

С тия клеми мога ли да вържа 3 жила? 1 входящ + 2 изходящи(бойлера и контакта)?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Прокарване на контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: