Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Ще ти върши работа, не, че няма, ама с повечко почивка на ръцете.Чамово дюшеме ще го оправиш, аз 30 квадрата чамово с вибро съм работил, ама ако е дъб, като на Митко забрави, лентов първо си трябва.С такива ексцентри не съм работил, направо на ДЕВАЛТ скочих, но за някоя и друга дъска все ще стане.
Chefo77 - майстор
Остави времето и болките в ръцете, но какъв разход ще има на шкурки???
Ако е за дюшемето, според мен се ориентирай поне към обикновен виброшлайф, който можеш да го "храниш" с шкурки по левче метъра.
Макар че цялото упражнение за мен е излишно, щом има циклене за 2-3 лева на квадрат.
nobreak - специалист
Chefo77 написа:
Остави времето и болките в ръцете, но какъв разход ще има на шкурки???
Ако е за дюшемето, според мен се ориентирай поне към обикновен виброшлайф, който можеш да го "храниш" с шкурки по левче метъра.
Макар че цялото упражнение за мен е излишно, щом има циклене за 2-3 лева на квадрат.
Обикновен имам - руски, даже се чудех дали да не го разкарам, че тежи злобно....Добре, ако се абстрахираме от дюшемето, какво да си взема за шлайфане на дъски?
EDI - майстор
Ами аз бих ти препоръчал ДЕВАЛТ D26453, понеже знам какво може, но виждам, че бюджета не ти стига.Колеги хвалят лидълския ексцентър, ама трябва да чакаш да го пуснат.СКИЛ имат едно хубаво моделче 280 вата - 7420 AA, но няма регулиране на оборотите и константна електроника/не, че е чак толкова важна в повечето случаи/.Ексцентрицитета е добър - 2,5 мм.Цената му е към 70-80 лева.Другият им модел е SKIL 1081 AA - 380 вата, регулируеми обороти, 2 мм ексцентър, той е с дръжка и става за две ръце.За под 100 лева за това се сещам в общи линии.Ако работиш любителски, тези мисля ще ти вършат работа.
nobreak - специалист
EDI написа:
Ами аз бих ти препоръчал ДЕВАЛТ D26453, понеже знам какво може, но виждам, че бюджета не ти стига.Колеги хвалят лидълския ексцентър, ама трябва да чакаш да го пуснат.СКИЛ имат едно хубаво моделче 280 вата - 7420 AA, но няма регулиране на оборотите и константна електроника/не, че е чак толкова важна в повечето случаи/.Ексцентрицитета е добър - 2,5 мм.Цената му е към 70-80 лева.Другият им модел е SKIL 1081 AA - 380 вата, регулируеми обороти, 2 мм ексцентър, той е с дръжка и става за две ръце.За под 100 лева за това се сещам в общи линии.Ако работиш любителски, тези мисля ще ти вършат работа.
Благодаря :partyman: А каква е тази константна електроника?
nobreak - специалист
А някой може ли да ми каже нещо за Parkside PES 600? Дават го с екцентритет до 5 мм и мощност 600W...
EDI - майстор
Константна сиреч, под товар поддържа близки обороти до настроените, сиреч като понатиснеш не спира диска.Май за тази лидълска машина колеги казаха, че върши хубава работа.
mitko64 - майстор
Не са за тази впечатленията. Тука са пускали само 270вата на Ф125. Колегата пита за накакъв звяр от 2005г(поне това открих) наФ150мм.
nobreak - специалист
mitko64 написа:
Не са за тази впечатленията. Тука са пускали само 270вата на Ф125. Колегата пита за накакъв звяр от 2005г(поне това открих) наФ150мм.
Да за него питам. :) Предлага се за 60 лв в много добро състояние....поне има злоба...
mitko64 - майстор
Изглежда малко очукан, но все пак е на 10години. Не знам какво да кажа, че си заслужава, но ако се повреди нещо, забравяш за ремонта. От тази, тежката категория и Спарки имат на 150мм, но цената сигурно е най- малко четворна.

Тема "Лаишки въпроси за ексцентършлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: