• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lov - майстор
То интересното при тебе е че казваш гранит. А той не попива нищо дори да не е минат с вакса. Или е някакъв маскиран а по ме съмнява да е синтетичен. А те се правят от отпадъка със свързвщи вещества от рода на смолите или някакви фосфатни цементи. И те тогава един господ знае с какво може да го изкараш. Другото за което се сетих че избелва и се ползва за камъни е амоняк. Мокриш едно парцалче и го захлупваш с някоя чаша да не смърди.

Хидра знам че си по експериментите :) Накисни едно парченце мрамор в захарен сироп за около месец и после го накисни и в загрята сярна киселина. И ще видиш какъв хубав оникс ще получиш а нищо чудно да метнеш някой че е гранит. :)
И на камъните взеха да правят ментета да го ева. :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
lov написа:
То интересното при тебе е че казваш гранит. А той не попива нищо дори да не е минат с вакса. Или е някакъв маскиран а по ме съмнява да е синтетичен.
Дам... и аз това си помислих като каза петно от кафе на гранит.
Моят в къщи нито мазно, още по-малко кафе задържа. А не е като де не се ползва. Менте някакво е.
Имам познати които работят с гранит и малки дефекти по полиран гранит прикриват с ... лак за нокти.
lov - майстор
Ох цяла трагикомична история мога да напиша от моето обикаляне по уж специализирани магазини у нас да си търся плотове и мивки за кухнята от гранити.
След кратко обяснение какво точно търся почти на всякъде се почваше с едно и също:
-Ама защо ви е естествен гранит. Ние сме единствените вносители от Италия и от много години там само такова се ползва.Той много по здрав от естествения и по хубав и дрън дрън.....заучената песничка.
Аз стискам зъби да не я нахлупя с нещо по главата. Жената дето е с по здрави нерви на няколко пъти културно се опитва да прекъсне консултанката като им обяснява:
-Момиче вчера слязохме от самолета от Италия и много дълго време живеем там. Виждали сме не една кухня и не един плот. Там те такова животно няма. Ако някой си е сложил вероятността да видиш е като да случиш шестица от тотото. :) Че и рекламите липсват щото май може и да те линчуват за тая работа в една страна дето каменоделството е на почит. :lol:
Да ама след кратката пауза игличката на грамофона пак прескача в предишната бразда на плочата и се почва пак от начало като има и продължение;
-....... а я вижте какви хубави термоплотове предлагаме що не си го направите с тях.
Е аз съответно давах на кръгом марш и излизах щото не ми издържаха нервите. То да беше някоя руса кака да им повярваш че си е тъпа по рождение да съжалиш и изтраеш. :x
Та в последствие с плотовете се оправих но за съжаление с мивките не можах. Оказа се че няма никой който да прави такива у нас.
pipilica - майстор
Бе плота е гранит, купуван е преди 8 години, проблема е че е много светъл, почти бял, и за това си личи.
  • 1
  • 2

Тема "Премахване на петно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: