• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Да точно тройните от линка, който дадох са такива..има и други видове с различен брой за разни проводници http://www.tmt-elkom.com/index.php?cPat ... 47feadbf4c
Ще трябва да измислиш и капачка за конзолата на контакта..
Последна промяна от nikolov333 на ср фев 24, 2016 1:14 am, променено общо 1 път.
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
Да точно тройните от линка, който дадох са такива.. Ще трябва да измислиш и капачка за конзолата на контакта..
Капачката ще я измисля.
Ти като гледаш тая по-голямата схема "СЛЕД" виждаш ли проблем... ясно стана, че заземяването с нулата явно не е правилно... нещо друго нередно виждаш ли?
POCOMAX - специалист
hidrazin написа:
Аз ти обясних какво пречи на бойлера - нищо. Няма да изгори или да се повреди ако имаш това в предвид.
Казах и какви са другите опасности.
А при контактите - не се зануляват така.
Нулевия проводник първо отива към заземителните пластини и после към клемата.
И да не питаш защо - с цел безопасност.
А с последното ти писане - за още по-тънки кабели .... #-o
:partyman:
Тва е компромисен вариант... ясно е, че в един момент ще се кърти и подменят там кабелите... след като ще връзвам само леки консуматори в новите контакти не би трябвало да има проблем за сега нали?

Както предложи колегата ще ползвам конзолата на първия контакт като разклонителна кутия... ей тоз ток мн труден беее... а аз мислех, че програмирането е трудно :D
nikolov333 - майстор
От схемата не мога да преценя, затова ти казах да снимаш утре..и слушай hidrazin, че до скоро и аз него питах.. :-D :partyman:
POCOMAX - специалист
Хубаво пичове... аре утре ще ходя за тия клеми и ще махна намотките.
Ако имате въпрос относно програмиране, питайте... аз съм ОТОРИЗИРАНО лице :D xaxa ай лека Ви!
valentino76bs - майстор
POCOMAX написа:
ПП. Живея и сам стопанисвам къщата от 5 години... няма кой да мре освен мен и моето куче :D е освен латп има посетителки за по няколко часа.
Их няколко часа, 5 минути с къпането ми ай,цък цък язък ...сори за спама ама ме разсмя темата.Се едно разговор между квартална батка и професор хахаха
FM STEREO - специалист
Вижда се,че нищо не разбираш от ел.техника,извикай квалифициран ел.техник да ти направи всичко както трябва.Не прави нищо сам защото освен че може да се запалиш,може и тока да те удари!
POCOMAX - специалист
FM STEREO написа:
Вижда се,че нищо не разбираш от ел.техника,извикай квалифициран ел.техник да ти направи всичко както трябва.Не прави нищо сам защото освен че може да се запалиш,може и тока да те удари!
Аз ако един контакт(или 2) не мога да сглобя... ай стига... тря се науча - тва е форум НАПРАВИ САМ!... кат ме удря да ме удря... аз ще направя всичко както си му е по реда, което зависи от мен(тва с бойлера не съм го правил аз).

Когато имам физическото време, финанси и план къде да отседна(понеже предполагам, че ще трябва да се кърти целия етаж да се сменят кабелите с 4мм2 и/или 2.5мм2 сечения)...

За ся плана ще е следния:
1. връзвам си контактите (двата нови) и оставям първия като разклонителна кутия(в конзолата ще е вързан бойлера и новият контакт, от който ще тръгва втория нов.
2 . Пълня с гранитокол улея да е по-здраво(цимент и лепило) и отгоре мажа с гипс сатен и шпакловам, после шкуря на ръка или с виброшлайфа... и си боядисвам като мина с грунд.
3. Връзвам си в новите 2 контакт следните уреди:
- рутер;
- модем;
- 1 pc + 2 монитора(по 300вата) + усб принадлежностите;
- 2 лаптопа(един голям и един мини);
- няколко таблета и смартфона със УСБ кабели;
- нощна лампичка.
ПРИ всичко работещо макс 1-1.5 киловата... отделно всичко вързано с разклонители с предпазители... да не стане нещо с машините.
4. Няма да връзвам нищо друго, а когато ще си пускам бойлера(за по 1 час) ще си изключвам мониторите и/или направо компютрите. За 1 час не е голяма философия.

Т'ва смятам да направя. И ще гледам да следя като си пускам печка(фурна, котлони) бойлера ми да не работи. Ангажимент е ама ще го спазвам...

Като посъбера пари да си напрая почивка 2 седмици(ще тря и да се изнеса, или да спя в прахоляк) ще извикам бригада да ми опраят инсталацията ОТ-ДО, ще настоявам за кабели със сечение 4мм2.

В тоя план има ли проблем?
POCOMAX - специалист
valentino76bs написа:
POCOMAX написа:
ПП. Живея и сам стопанисвам къщата от 5 години... няма кой да мре освен мен и моето куче :D е освен латп има посетителки за по няколко часа.
Их няколко часа, 5 минути с къпането ми ай,цък цък язък ...сори за спама ама ме разсмя темата.Се едно разговор между квартална батка и професор хахаха
Ем то, братле, последно време съм дигнал кръвното и 5-10 минути ми е доволно(три пъти не ми е ставал, и съм лизал черешата 4-5 часа, блять, докато загрее уреда ... ама не стана)... от тия 2-3 часа последно време 80-90% от времето е предигра, като до играта може и да не се стигне :D ... ще зема трибестан XAAXXA... тва влиза ли в темите НАПРАВИ СИ САМ? :D

АЙ жив и здрав :prayer:
POCOMAX - специалист
hidrazin написа:
Аз ти обясних какво пречи на бойлера - нищо. Няма да изгори или да се повреди ако имаш това в предвид.
Казах и какви са другите опасности.
А при контактите - не се зануляват така.
Нулевия проводник първо отива към заземителните пластини и после към клемата.
И да не питаш защо - с цел безопасност.
А с последното ти писане - за още по-тънки кабели .... #-o
:partyman:
Какво ще кажеш за плана ми в по-горния коментар?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Прокарване на контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: