• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
POCOMAX - специалист
hidrazin написа:
Чакай сега малко, по тая схема всичко е изходящо... и кой е входящият?
Доколкото разбрах тези дето отиват към контакта са 2,5 квадрата.
А другите - черните и тези за бойлера син и червен дето ВЛИЗАТ в банята по колко квадрата са?
:partyman:
Ето снимка ПРЕДИ да пипам каквото и да било. Снимана е преди 2 дни. Виждат се кабелите на бойлера(бели), входящите(сини) и малките към самия контакт(пак бели).

Между другото заземяването(извивката на нулата) си беше така. Първо през клемата на нулата, а после през заземяващия болт... Последно как да е.

Изображение
POCOMAX - специалист
Това е, което снимах вчера. Трудно се вижда от изолирбанда... но като цяло схемата се вижда.

СЕГА смятам да махна изолирбанда, да снимам само жилата и ще кача снимка.

После ще монтирам клемите, които купих, и ще снимам пак... с подобна схема.

Изображение
POCOMAX - специалист
Ето и как изглеждат конзолите и самия улей за кабела.
Минал съм го с теракол(цимент + лепило) за груба основа... кабелите ги закрепих леко с клечки(само съм ги подпирал, без да правя дупки по самия мостов кабел) докато съм пълнил улея.
Знам, че изглежда грозно... но като го поизшкуря и мина с гипс сатен, ще стане перфектно.

Изображение
POCOMAX - специалист
Почвам да сглобявам на ново жилата вече с клеми, без намотки. Скоро ще пратя снимки.
POCOMAX - специалист
Понеже не намерих от предложените от колегата клеми, взех ето тези:
Изображение
POCOMAX - специалист
Ето 2 нови снимки:
На първата се виждат самите жила(входните са по-малки, на бойлера мисля че са 2.5мм2 на поглед).
На втората снимка се вижда как съм сглобил клемите. Затегнато е добре и не мърда.

Изображение
POCOMAX - специалист
Мерих с фазомерката, всичко е добре... Нулата не свети, значи не е прекъсната... като свърша с контакт 1 и контакт 2 ще меря с мултицета.

Нещо нередно има ли в моята сглобка.... като изключим сечението на кабелите(входните и за бойлера). Моята нова добавка ок ли е така?

Да уточна още нещо - таблото с прекъсвачите ми се намира точно над вратата към балкона, в коридора. Сечението от значение ли е толкова, след като таблото е толкова близко? 50см сиг е кабела.
nikolov333 - майстор
Не е добре..може и по-зле да е станало. Тази клема не е за такава работа. И кабелите се оставят с повече аванс в конзолите. Търси такива клеми http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2520-0002 и разгледай темите във форума за свързване на инсталации..например за клемите http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 40#p707768
shadow__01 - майстор
Според мен е добре. Ако клемата е добре стегната не виждам причина за притеснение. В бойлерите всички имате подобни винтови клеми и няма проблеми.
Само не разбрах защо е била цялата тази играчка да се подават жилата отляво и отдясно?
nikolov333 - майстор
Не е добре защото клемата не поема жилата на 3-те проводника и няма как да влезнат в нея понеже и е малко сечението а жилата за новия контакт са влезли, колкото да ги хване болта.. Въпроса е колко ще ги държи ??? :idea:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "Прокарване на контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: