Всички въпроси за вилата.
kozl - майстор
Не е ясно какво си описал с думата канализация, но винаги можеш да направиш простотия.
Простотията е присъща за нашия род :shock:
monster18 - специалист
Ами нямаме там канализация мръсен канал и за това питам ще станели варианта със ямата понеже не съм запознат ако става вече ще търся варианти как и защо ;)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
monster18 написа:
Ами нямаме там канализация мръсен канал и за това питам ще станели варианта със ямата понеже не съм запознат ако става вече ще търся варианти как и защо ;)
Зависи. Някой по-горе те пита кладенец има ли? Съседите имат ли кладенец, подпочвените води къде са. Какво има под теб. Каква е почвата. Има ли път и възможност за медарка
То ей-тъй с кълбото няма как да ти се каже ще стане ли
И малко за образоване http://septichniqmi.blog.bg/drugi/2011/ ... ama.785168
ilian ivanov - специалист
Преди моя пост никъде не пише че има яма и ще се ползва тя.За това колегите и аз сме се отплеснали :) А и честно казано аз мисля че това е по-важно. Пък другото което си показал си е строителство. Правиш си основите и вдигаш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изобщо не сме се отплесвали. Няма канализация. То чиния и душ навсякъде мога да ти бодна, ама без канализация...
monster18 - специалист
Абе нали това казвам бе колеги кладенци няма там никъде питам ако от мястото където съм показал направя постройка със тоалетна и баня мога ли да пусна тръби до изкопаната септична яма нали така се правело след като няма главна канализация в района ?????ако пак не сте ме разбрали не знам как да го обесня вече ! нещо такова само че ямата ще е малко на по далечно разстояние поне за сега така мисля http://ecomaxbio.com/picture/images-12(5).jpg
gnt69 - майстор
monster18 написа:
Абе нали това казвам бе колеги кладенци няма там никъде питам ако от мястото където съм показал направя постройка със тоалетна и баня мога ли да пусна тръби до изкопаната септична яма нали така се правело след като няма главна канализация в района ?????ако пак не сте ме разбрали не знам как да го обесня вече ! нещо такова само че ямата ще е малко на по далечно разстояние поне за сега така мисля http://ecomaxbio.com/picture/images-12(5).jpg
Точно така колега, каквото си си наумил го построй създай си удобства и няма да питаш никого щото ако питаш не може. :partyman:
Andri01 - майстор
monster18 написа:
Да ,така се е правило на времето! Сега ,ако нямаш канализация се прави БЕТОННА, ИЗГРЕБНА яма / шахта,дупка.../! Прочети малко законите по този въпрос,няма да ти е излишно!Зя сега все още не се държи особено на тези ями,но ще дойде времето,когато ще "се очовечим" и РЗИ-та да си вършат работата като хората. тогава може и глоба да отнесеш! И друго-добре е всеки от нас поне малко да се замисли по подобни въпроси ,отнасящи се до замърсяването ,пък било то даже и под земята! Все пак тези неща се просмукват ,малко или много към водоносните пластове! Но до като, това е въпрос на лично разбиране, то закона е задължителен!!!
torbalan - Дървен философ
Интересно лайнарките къде карат материала, който изпомпват от ямите.....

С този въпрос по никой начин не искам да насърчавам неспазване на закона. По скоро искам да обърна внимание на факта, че държавата и общините масово не го спазват...

Колко от населените места у нас, които по закон трябва да имат пречиставтелна станция, имат такава?
Колко от курортите по морето имат пречиствателни станции съобразени с броя туристи през лятото?
Колко от лайнарките карат материала в пречиствателна станция?
nilro - специалист
Мисля,че в най-близката пречиствателна станция.

Тема "Баня и тоалетна на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: