• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Няма смисъл..ако имат достатъчно дължина да ги свържеш и не са прегъвани или наранени много..
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
Няма смисъл..ако имат достатъчно дължина да ги свържеш и не са прегъвани или наранени много..
Добре, nikolov333, благодаря ти много човек!

Благодаря и на valentino76bs, shadow__01 и разбира се не на последно място - майстор hidrazin!
Благодаря, че ми отделихте време и четохте всичко, което писах :)

Ще пратя снимки с новата клема, или със старата като я оправя... ще пратя снимки и като шпаловам и боядисам стайчето!

Поздрави,
РОСОМАХАТА
POCOMAX - специалист
valentino76bs написа:
От къде си бе лице :)
От планетата Нибиру :) :weedman:
vgeorgiev - специалист
Прочетох темата на диагонал. Доста рисковано ми се струва това с бойлера.
Изключвай го когато се къпеш. Убеди се че ключа прекъсва фазата и че бойлера е занулен.

Така и така си започнал.... защо не си пуснеш един кабел от таблото до бойлера (само за бойлера) ?
POCOMAX - специалист
vgeorgiev написа:
Прочетох темата на диагонал. Доста рисковано ми се струва това с бойлера.
Изключвай го когато се къпеш. Убеди се че ключа прекъсва фазата и че бойлера е занулен.

Така и така си започнал.... защо не си пуснеш един кабел от таблото до бойлера (само за бойлера) ?
Ключа прекъсва фазата... щом спира бойлера... минах и с фазомерка и с мултицет... няма сигнал...
Аз по самия бойлер абсолютно нищо не съм пипал.. и нямам таквиа намерения...
Просто исках да си пусна 2 контакта... така, че да се паднат зад шкафове... единия вариант беше да копам през плочките(а тва няма как да стане) - другия да обходя стената.

И по таблото не искам да пипам сам... ако кажете, че е много рисковано... ще си викна човек да пусне един кабел със сечение 4мм2...

И аз искам тия си кабели да са ми само за контакти... не искам бойлера от банята да ми е включен в терасата... ебати абсурда.

Кажи, да викам ли специалист... и понеже стана тема на разговор по-рано, дали "оторизираните" са компетентни... какъв специалист да извикам и как да го "разпозная"? Щото "оторизирания" от сервиза като връзва бойлера, си мисля, че би трябвало да обследва тоя кабел, който захранва бойлера - но не го направи - просто си върза кабела в банята с бойлера - сигурно дори не е разбрал, че идва от терасата и е хванат с кабел с по-малко сечение... какъв специалист да викам?
nikolov333 - майстор
Ами зависи къде ти е таблото..ако е близо има смисъл понеже така и така ще боядисваш..И пускай кабели с 3 проводника !!! :idea:
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
Ами зависи къде ти е таблото..ако е близо има смисъл понеже така и така ще боядисваш..И пускай кабели с 3 проводника !!! :idea:
Добре, реших да си викна един специалист... ся говорих с него по телефон, приятел на мой приятел е... каза ми, че бойлера по принцип трябвало да си има отделен непрекъснат кабел и отделно трябвало да се върже с негов си специален прекъсвач... прави ще излезете май...
И той ми каза, че въобще не е нормално да е вързан в контакт... било абсурд.

Ема аз не разбирам, как за 20+ години(от как се помня) нищо не се е случвало и са изведнъж...
FM STEREO - специалист
Сложи един предпазител 16А преди тези контакти които ще извеждаш и бойлера,има кутии за монтаж на стената,фазата от този контакт я прекарваш през предпазителя и тогава в новите контакти и бойлера,тоест връзваш бойлера и новите контакти след предпазителя,така ако евентуално включиш печка и бойлер едновременно предпазителя ще изключи и няма да се стигне до претоварване на кабела и стопяването му.Това само временно докато дойде ел.техника и преработиш инсталацията.
Последна промяна от FM STEREO на ср фев 24, 2016 11:06 pm, променено общо 1 път.
POCOMAX - специалист
nikolov333 написа:
За бойлера кабелите, ще ги остая на специалист... глей аз 2 контакта не мога да свържа... камо ли да барам табла и бойлери... той ще си каже човек... аз ще го следя и ще пиша тук за сверка :D
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "Прокарване на контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: