Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
А сабахлен рано, знаеш ли колко градуса е?
Над 5-6 градуса. Не можеш да регламентираш 5 месеца, като зимата особено пък по морето е доста по-мека и има сняг про все не повече от 10 дни.
Kirilpm - специалист
Стига рева,закона така и не го прокараха.Пак имаше много шум в медиите за нищо.
DundyTheCroc - майстор
Kirilpm написа:
Закона днес е минал гласуване на 1-во четене:
https://dariknews.bg/view_article.php?a ... id=1554286
За пример ще дам Естония, там са задължителни от 1 Декември до края на Февруари. Там е такъв студ, че смеските много не действат, минава се с греблото, после се ръси с дребни камъчета колкото мозайка, това ви го казвам инфо от първа ръка.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Законът за жалост вече е минал първо четене. Интересно какво ще стане с всесезонните гуми. За тях пак ли ще се глобяваме, както и като караме с летни гуми, като вън е 22градуса, нищо че не е минал срока? Другата тъпотия е въвеждането на понятието "млад водач". Колко инциденти с ЖИП-ки и т.н са дело на "стари водачи" бездна ви е фантазията. Ставински защото беше млад, нали...тъкмо излязъл от детската градина...
За гумите. Онзи ден времето беше за плаж. Вие ще сложите ли зимните обувки в такова време? С боти ли ще ходите? Не, нали? Защо колата трябва да има зимни обувки, като и тя ще се чувства по-зле и зимните гуми на високи температури се държат чувствително по-зле от летните?
Последна промяна от toolegittoquit на ср фев 24, 2016 10:27 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
Днес на две места го четох това за новите глоби и не беше споменато за зимните гуми,моя е грешката.Е ако приемат такива драстични цифри за глобите,просто ще имат повече не събрани глоби,не вярвам някой да извади и плати 3000 лева глоба за каране в насрещното,все пак увеличават размера на глобата 20 пъти :irre: Това за превишената скорост ми харесва като идея,добре е да се поощряват хората,които искат да бъдат изрядни към държавата,а до момента повечето закони карат хората да търсят начин да прецакат държавата.А това за гумите според мен е велика глупост,не ме бърка понеже през този период карам със зимни гуми,така или иначе не успявам да ги изтрия за няколко зими преди да са се втвърдили,но самия закон е излишен.

"До три години затвор ще грози шофьорите, превишили ограниченията на пътя с над 60 км/ч"
Това сега го прочетох. :irre: Според статията излиза че няма значение дали в градски или извънградски условия е това превишение,та ако някой случайно мине с 120 на прав път покрай някоя измислена бензиностанция с знак 60 където обичат да дебнат и катаджии до 3 години пандиз :lol: Ако трябва да се вярва на новините в интернет вече сме една от държавите с най-строги закони.
Последна промяна от Kirilpm_old на ср фев 24, 2016 10:31 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
А това за гумите според мен е велика глупост,не ме бърка понеже през този период карам със зимни гуми,така или иначе не успявам да ги изтрия за няколко зими преди да са се втвърдили,но самия закон е излишен.
Зимните гуми при +20 градуса не стига, че стават кашкавалени, ами се и износват значително по-бързо. Това закон, дело на лобисти на някой вносител на гуми ли е...не знам..
Специално за глобите - трябва да се прави разлика между населено място и извън него. А понятието млад водач е някаква поредна тъпотия. То и аз някога съм бил млад водач. И какво? Сирена ли съм имал закачена на главата, лепенки ли съм слагал по колата, к'во? Ай сиктир, чудят се каква тъпотия да измислят. :?
И не можахме да разберем - 2 гуми или 4 гуми? Само водещите или всички?
Остава и въпросът - 30 годишни галоши "зимни" дали са им останали някакви свойства по-добри от 3-4 годишни летни гуми? :? Защото всички може да си накупят галоши с надпис M+S и пак резултатът откъм подобряване безопасността по пътищата ще е нулев.
Интересно защо постоянно се говори за инциденти със смъртни случаи при водачи, употребили алкохол...ама там никй не пипа? Пияни, дрогирани, с по 5-6 пъти отнети СУМПС си карат..Цигани си карат без книжки... Е, дее*а, какви са тия истории..
Kirilpm - специалист
Не знам колко караш през зимата,но аз повече от 4-5 години не карам едни зимни гуми,за това време или са износени на галош или са вече втвърдени и ги доизносвам като летни,така че не ме бърка просто по-рано ще ги обувам,нито има такова осезаемо износване,нито огромно влошаване в качествата на гумата,все пак предполагам че не се пускаш по ралита?
Сега видях че си писал за "галошите" M+S,ако не си карал с такива гуми най-любезно те моля да не коментираш,а като гледам как се изказваш предполагам че не си карал,това са едни от галошите с които може да се постигне възможно най-добра проходимост с лека кола.
DundyTheCroc - майстор
Марковите зимни изкарват 5-6 сезона ако не се слагат рано и се махат преди да се стопли. Трябва да се съхраняват на тъмно и хладно. Под 4мм вече не са зимни гуми, поне не и за мен. Проблема е в задължителните 5 месеца, без да се отчитат климатичните условия, а при нас климата стабилно върви от умерен към субтропичен.
Kirilpm - специалист
Е те под 4мм на повечето им се изтърква и последния маркер за износване,остават си зимни гуми само според вида на шарката.При мен в повечето случаи зимните гуми ги махам понеже са се втвърдили,рядко успявам да ги износя преди да се втвърдят,а след всеки сезон ги измивам старателно,мажа ги с вакса за гуми и ги прибирам в мазето.И с такива гуми съм карал лятото без каквито и да е последствия,нито колата ми е тръгнала да поднася сама,нито са почнали да блокират при спиране.
lov - майстор
Kirilpm написа:
.....................

"До три години затвор ще грози шофьорите, превишили ограниченията на пътя с над 60 км/ч"
Това сега го прочетох. :irre: Според статията излиза че няма значение дали в градски или извънградски условия е това превишение,та ако някой случайно мине с 120 на прав път покрай някоя измислена бензиностанция с знак 60 където обичат да дебнат и катаджии до 3 години пандиз :lol: Ако трябва да се вярва на новините в интернет вече сме една от държавите с най-строги закони.
Ми погледни какъв е закона в Швейцария и колата могат да ти конфискуват.та напредваме ама сме далече от първенството.
Друг е и въпроса с измислените ограничения. Наистина има фрапиращи простотии но то пък малко и от нас зависи щото на масата и във форумите сме велики и много знаем ама никой не се сеща да удари едно кадро и да го прати на драскачите. Те само това чакат да има някаква сензация. :)
Пък и не трябва чак толкова май да ревем щото и по европата съм виждал подобни изпълнение ама хората си ги спазват и като няма някой идиот да се прави на джигит и да пречи на останалите не се усеща че се е налага да минеш 1-2 километра примерно с по ниска скорост.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: