Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Kirilpm - специалист
Ами те като идея не са толкова лоши,при всяко влизане и излизане от бензиностанция има потенциална опасност особено ако пътя е еднолентов,та служат като добро предупреждение,лошото е че катаджиите се КРИЯТ въпреки,че закона им го забранява и със сегашните камери пораждат още по-опасни ситуации,понеже първия водач вижда патрулката в последния момент и в повечето случаи набива рязко спирачки без никаква очевидна причина,малко разсейване и белята е готова.На няколко пъти съм спирал с колата да снимам скрити патрулки в храстите,интересното е,че очаквах да ме скъсат от проверки а повечето дори не се трогнаха,един единствен път полицая ме предупреди че ще ме глоби за неправилно спиране след като го снимах да се крие зад изчакващите автобуси на спирка в Бургас :lol: За вестниците не ми е идвало на акъла,понеже не обичам евтините им сензации,но съм се замислял за господари на ефира.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Сега видях че си писал за "галошите" M+S..
Кириле, каква проходимост имат 15 годишни зимни гуми с протектор останал 2-3 мм? Как се държат тези гуми в зимни условия, а как се държат пък в летни условия, особено при дъжд? Лично аз съм се плъзгал при 22 градуса пролетта със зимни гуми при мокра настилка. Наложи се рязко да намаля и щях да се пребия. Спирачки има, ама сцепление няма.
DundyTheCroc написа:
...а при нас климата стабилно върви от умерен към субтропичен.
Субтропичен може да е в Атина или на остров Кипър. Тук зима може да има стабилна и снежна. Работата е, че условията на "закона" са неадекватни.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Кириле, каква проходимост имат 15 годишни зимни гуми с протектор останал 2-3 мм? Как се държат тези гуми в зимни условия, а как се държат пък в летни условия, особено при дъжд? Лично аз съм се плъзгал при 22 градуса пролетта със зимни гуми при мокра настилка. .
Кой кара с 15 годишна гума бе?Някой такъв като тебе....
Аз много мразя да гледам как българина кара с 2 зимни и 2 летни гуми, и ги върти според сезона...тарикати, кого лъжат...
Kirilpm - специалист
Това че ти си карал галоши,не значи че гумите са лоши,това пак са си твоите сценарии с твоите ганьовщини и мизерии,мисля че сме ги чували вече.
М+S значи гуми за кал и сняг,някой модели са с доста агресивна шарка и с ниски ограничения за максимална скорост,това ги прави много подходящи за трудни условия.Ти къде си се плъзгал си е твой проблем,като те е страх да не се плъзнеш стой си вкъщи.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Това че ти си карал галоши,не значи че гумите са лоши,това пак са си твоите сценарии с твоите ганьовщини и мизерии,мисля че сме ги чували вече.
Не, карах Континентал, които тоя момент бяха с над 4мм протектор и DOT около 4 години. Не виждам къде видя трудните зимни условия при текущите температури от 20 градуса. Може и да го обърне, но това не прави зимните гуми по-добри на 20 градуса при мокра настилка. Много ти се моля, стига пиши неверни работи. Ако не вярваш на мене, самите производители на гуми са публикували тестове, показващи ясно спирачният път в различни условия.
stoianov_n написа:
Кой кара с 15 годишна гума бе?Някой такъв като тебе....
Всеки, който иска. Законът не го забранява. А 2 комплекта гуми са 1000лв. Разбирам защо някои хора карат с 2 летни и 2 зимни гуми. И все пак са по-добре от хората, които карат с 4 зимни гуми на по 10-15 години. Недей само така с това "като мене"..
Kirilpm - специалист
Значи проблема си е изцяло в твоите шофьорски умения.Ако не можеш да караш,намери си някоя способна мацка,която да те вози с форда или се вози в автобуса.Това че имаш проблем с шофирането не значи че гумите за кал и сняг са лоши,стига си ръсил глупости.Как все на тебе се случва,поднесла му задницата,поднесла му предницата,колата се плъзга и не спира?Ми може би проблема седи зад волана?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Не, карах Континентал, които тоя момент бяха с над 4мм протектор и DOT около 4 години.
Освен ако си карал с над 150 км, иначе него вярвам......
toolegittoquit написа:
А 2 комплекта гуми са 1000лв.
:lol: :lol: Тва за кой размер?
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Тва за кой размер?
Една гума Continental 185/60/14 струва 140лв като нищо. 4 гуми струват 560лв. 2 комплекта - 1120лв.
Kirilpm написа:
Значи проблема си е изцяло в твоите шофьорски умения...
Лоши са, защото не спират толкова добре, когато е топло и това е доказано. Ето видео на производител Вредещайн при сравнение на 2 гуми - една зимна серия, една лятна серия при различни условия. Аз мога да карам, но очевидно 4 годишни зимни гуми когато е топло не се държат на пътя като летни гуми. Как мислиш?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y8m3pzxnD8c[/youtube]
Kirilpm - специалист
Значи искаш да ме убедиш че си се плъзгал понеже спирачния ти път е бил увеличен с 3м?Поне според клипа който даваш за пример.Ами ако така се е случило,значи ни лъжеш и не можеш да караш.Един човек,който може да кара си знае възможностите,както и тези на колата и се съобразява с мокрия път,всичко останало си е твой проблем предполагам най-вече заради калпави спирачки(ако не ни лъжеш за гумите),а калпавите спирачки идват от калпавата поддръжка.
stoianov_n - специалист
Kirilpm написа:
Значи искаш да ме убедиш че си се плъзгал понеже спирачния ти път е бил увеличен с 3м?....всичко останало си е твой проблем предполагам най-вече заради калпави спирачки(ако не ни лъжеш за гумите),а калпавите спирачки идват от калпавата поддръжка.
:thumbs:
Абе, момчето гледа клипчета...никога не е карал с контита..или са били 15 годишни....

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: