Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Според мен зависи повече от броя часове на работа, отколкото от годините. Не че като стои с години без да работи не може да се появи проблем.
fbr - майстор
За безоловния припой, който се наложи напоследък, не е нужно да работи, за да се разпадне.
DMN - майстор
fbr написа:
За безоловния припой, който се наложи напоследък, не е нужно да работи, за да се разпадне.
Да, да, и аз такива неща(окисляване, корозия, напукване и т.н.) имах предвид с второто ми изречение. Както и при електролитните кондензатори, които и без да работят "изсъхват", но пак според зависи от качеството им. А иначе, ако става дума за лампи на подсветката, процесори, интегрални схеми, транзистори, диоди и т.н., няма как да се амортизират за 15-20г, ако не работят(освен ако и при тях не са измислили начин на стареене при съхранение). Иначе лошите връзки и спойки могат да се поправят(ако се открият, което не е лесно понякога).
vk - специалист
Стария ми телевизор SONY (21 инча) тази година направи 20 год. От ония дето пише "It's a Sony". Не е мръднал. Е вече морално остаря.
kozl - майстор
vk написа:
според мен един телевизор трябва да изкара 15 години, та дори и 20 г.
така, че ако е на 9 год. и го ремонтират за 100 лв то имаш още години напред...
разбира се щом ще плащаш за ремонт то да ти дадат по-ясен отговор могат ли го поправи , а не да платиш и да се окаже че не става ремонта. Тук е важно кой сервиз ползваш, да не е някой квартален гараж
Трябва ама за кого :?
За производителя или за потребителя :?
mgbagera - специалист
А тези дето са на +15г. Не се ли нуждаят от накаква профилактика?
Примерно да се подменят електролитните кондензатори или докато работи да не го закачаме?

Струва ми се че картината вече не е със същото качество когато го купихме.
Пред на стани богат четях въпросите а сега е много трудно.
Проблема или е в мен или от кабелната са развалили сигнала.
DMN - майстор
Трябва обаче да уточниш за какъв вид телевизор става дума - за старите с кинескоп или LCD? Предполагам, че говориш за такъв с кинескоп. При тях с времето(на работа) кинескопа се "изхабява" и се получава леко замазване на образа. Има настройка за фокуса вътре в телевизора, но ако кинескопа е тръгнал да си отива това не помага. А може и настройката на самия канал(програма) да не е точна. При мен се е получавало такова размазване от поставянето на сплитер за кабелна телевизия, след това си играя с ръчните настройки да го настройвам, защото с автоматичните се получаваше това размазване - за аналогова кабелна говоря.
mgbagera - специалист
Малко излязох от темата но, да за кинескопен става въпрос. Има и 2 сплитера но не съм забелязал дали промяната в качеството е дошла след поставянето им.

Тема "Средния живот на LCD телевизорите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: