Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kefto - помощник
Здравейте,

Моля за съвет как най добре би било да монтирам стенна стойка за TV на стена, която е налепена с изкуствен камък?
Камъка, който е налепен е с дебелина около 40-50mm и е като този:
Изображение

Стойката, която искам да монтирам е като тази:

Изображение

Благодаря предварително за съветите!

Поздрави,
TACHO - специалист
Уточни каква е стената зад камъка, за да ти се даде правилния съвет.
kefto - помощник
В интерес на истината не знам, но мисля, че е от бетон. Апартамента ми е ЕПК като тази стена е
вътрешна и мисля, че е от бетон.
gnt69 - майстор
Анкер или дюбел по твой избор, направи дупка виж каква е дебелината на декоративния камък. демек трябва да влезеш 3-4 см в бетона с анкера или дюбела.
TACHO - специалист
Точно този изкуствен камък е доста ронлив, затова щом отзад е бетон, бих ти препоръчал по-дълги анкери. Не си уточнил и какъв телевизор ще виси на стойката, защото една плазма 50-60 инча си е към 40 кила. Аз бих заложил на по-дълги анкери, за да ми е спокойно, че няма да падне върху някое хлапе.
kefto - помощник
Телевизора е 42'. Аз си мислех честно казано за някакви дистанционери или нещо, което да служи като подложка и да се
стегне на него като от задната страна ще легне на самата стена т.е. на здраво.
radius - майстор
Ако искаш да не натиска камъка и отзад е бетон:
Купуваш 2 такива втулки Изображение за шпилка 10мм. Вулката се пъха в отвора завива се шпилката и с 2 законтрени гайки се стяга здраво ( да отвори перата на втулката). След това се развиват гайките и се реже шпилката колкото ти трябва. Слагаш гайка между стойката и стената и гайка пред стойката. Стягаш и ще стане.
torbalan - Дървен философ
Анкери или шпилки с втулки, като показаната по-горе.

Но по-дълги.

Пробиваш без вибрации, поне докато минеш през камъка. После както дойде, но внимателно да не разлепиш нещо...

Набиваш анкерите, слагаш 4 гайки докато опрат стената. Слагааш стойката и развиваш тези, които се налага, така че стойката да застане права...
После с още 4 гайки стягаш стойката без да мърдаш задните.
nikolov333 - майстор
И мен ме чака такова упражнение, но за сега се ослушвам, понеже камъните ми са истински и трябва да уцеля фуга за да мине бургията. Отзад са плътни единички, а плазмата е 65"
torbalan - Дървен философ
Какво ти пречи да дупчиш през истински камъни?

Аз лично съм пробил много...

Тема "Монтиране на стенна стойка за TV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: