Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
Ако някой е виждал такова или може да се ориентира по платката моля да ми каже кое е вход и изход. Би трябвало да е някакъв регулатор не знам, но искам да разбера дали ще издържи на един 2000 вата нагревател. Белите жици са от страната където на долния капак пише сеть а черните съответно нагрузка.

Прикачен файл

010220071236.jpg
010220071236.jpg (79.88 KиБ) Видяна 1639 пъти

Прикачен файл

010220071224.jpg

Прикачен файл

010220071219.jpg
010220071219.jpg (101.9 KиБ) Видяна 1639 пъти
shadow__01 - майстор
Не съм сигурен точно за какво се ползва. Да не би да е терморегулатор за подово или друго отопление?
На "сетъ" се подава мрежовото захранван, а на "нагрузка" трябва да е нагревателят. Не разбирам руски затова не ми се доверявай преди рускоговорящите да потвърдят.
jordanvass - майстор
Най-вероятно е светорегулатор - димер за лампа. Без радиатор 2 киловата абсурд.
al4o - специалист
Имах някаде едно подобно,но то беше за таванен вентилатор.Т.е. нещо подобно на димер. :)
hidrazin - майстор
+1 Дърт димер (регулатор за осветление).
Като гледам тиристора ми прилича на КУ202Н - 400V 10A.
Този тиристор дори и с порядъчен радиатор едва ли ще устиска 10А.
:partyman:
lov - майстор
Регулатор на оборотите от руски таванен вентилатор.Фазов регулатор димер кат щете тъй му викайте. Така от снимките да извиняваш, но няма кой да се кьорави гадае кое как се връзва.Те това нещо е на повече от четвърт век и кой да помни от тогава.
Не споря с хидрата щото става и за тая цел. Но пък съм монтирал доста че даже някъде на тавана се въргалят още от тях. Вентилаторите даваха много фира. :)
Последна промяна от lov на чет фев 25, 2016 9:29 pm, променено общо 1 път.
estorm - специалист
Ей страшно сте бързи. За 0 време го разкостихте :-D
Ако е за вентилатор ще регулира ли оборотите на дрелка тогава?
Ако е за лампи не ми трябва. За скарата сега издирих един кит на неомонтана регулатор и носи 2квт.
hidrazin - майстор
Е, може и от вентилатор да е. Но по схема са напълно идентични и заменими.
lov - майстор
Няма да окряка с дрелка тиристора е калпав и без радиатор. Вентилаторчетата бяха по 200-300 вата някъде. А и на потенциометъра ключа е вързан към схемата та с тази малка комутирана мощност освен за ламби и по предназначение за друго не става
Иначе кутията и врътката са темелни та може да я ползваш за този неомонтанския ако не си си намерил. :)

estorm - специалист
Ясно, много благодаря, че ми спестихте време в безсмислени занимания.

Тема "Това как се пуска?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: