Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hristov1 - специалист
Здравейте имам проблем купих си един нов ключ и го разчовърках отворих го и се размести една пластина която незнам как да натаманя... Ще прикача снимки моля някой ако знае да подскаже.. :)Поздрави.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (112.19 KиБ) Видяна 1410 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
fox_vt - майстор
Егати китайското менте :) .Пластината дето е паднала хващаш я за пъпката нагоре да сочи като буквата L точно както я виждаш.От долу на тази буква L израстъка го слагаш в дупчицата на долната пластина на снимката.При това положение двете пъпки трябва да са в една линия.След това това горното пластмасовото с пружинката го слагаш отгоре така че във пружинката да влезе горния израстък на тази буква L той е малко по голям.Пластмасовото трябва четирите ми краища да щракнат във четирите чопа на ключа.Ако си сглобил всичко правилно ще стане.Ако ли не нов ключ.
toolegittoquit - майстор
Тая пластинка е от страната на едната клема и ключа при включване/изключване я бута и затваря веригата. Имам усещането, че още нещо липсва на тоя ключ.
krasi92 - майстор
На пружинката трябва да има едно щифтче пласмласово или метално и ако си го загубил отивай за нов ключ.За събиране обратно трябва да съвпаднат двете пъпки една с друга ама като гледам май е за боклука.Този ключ е бил нов някога с тази счупена пластмаса.
Последна промяна от krasi92 на чет фев 25, 2016 8:01 pm, променено общо 1 път.
novgradski - специалист
toolegittoquit написа:
.... Имам усещането, че още нещо липсва на тоя ключ.
..и според мен е изхвърчало едно щифче,на което една част от него влиза в пружинката ,а другата е "продължението"на пружинката и е заоблено (имитира сачма)...
hidrazin - майстор
Пластината я завърти както съм я завъртял на снимката така че пъпката да сочи нагоре.
Сложи я там където сочи стрелката така че като се накланя да може двете пъпки да се срещат една с друга - да правят контакт.
Тази пластина се движи свободно.
После внимателно надени пластмасата с пружината така че пружината да се надене на онзи издатък към който сочи синята стрелка.
Така при натискане на пластмасата въпросната пластина в единия случай ще се опре в другата и пъпките ще направят контакт.
В другия случай ще се отдалечи и ще прекъсне веригата.
Искат се малко "ръчички" и може да не стане от първия път. Няма как да обясня по-подробно...
Прикачен файл:
1.jpg
:partyman:
P.S. В някои ключове наистина има една пластмаса между пружината и пластината.
В други няма. Ако си сигурен че нищо не си загубил сглобявай.
То не пречи и да опиташ де.
hristov1 - специалист
Оправих го нищо не му липсва просто тази пластина се захваща с пружината :))) Много благодаря на всички.Поздрави. :drinkers: :lol:
fox_vt - майстор
Хидрата си е играл да го обясни със снимката :partyman: Мен ме домързя.Щом си успял браво.

Тема "Сглобяване на ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: