• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
KaL - напреднал
egomen66 написа:
KaL написа:
egomen66 написа:

С метално покритие ли е термопанела...
Да с метално покритие е и стиропора е лепен с пяна
Лошо... То се води финишно покритие...Проблема не е в металната конструкция...поне не изцяло. Просмуква се влажен въздух , между стиропора и панела. Който кондензира на металната повърхност на термопанела. Трябваше фасадата да е вентилирана. Нека да изчакаме и други да се включат.
Разбирам, но проблема се получава само и конкретно на "терасата". Другаде мокри петна по къщата няма. А по абсолютно същата "технология" знам поне 4 къщи които са строени така (термопанел + стиропор и мазилка) и нямат такъв проблем. Което ме води на мисълта, че кондензира конструкцията на "терасата".
Последна промяна от KaL на пет фев 26, 2016 11:45 pm, променено общо 1 път.
KaL - напреднал
Фитилчо написа:
Тия винтове на тая красива и скъпа ламперия неръждаеми ли са или ти набухаха поцинковани?
КОй пиян идиот ги е редил и защо ги е наредил на "не се сърди човече" :x моливи и линии нямате ли по вашият край? :lol:
Идеята е да запълнят винтовете с тъмен кит и да си стане като черните "чепове" на дървото, след което да се лакират един цвят и да не си личи... какво ще се получи ще видим...
egomen66 - майстор
Нормално... точно на чупката се появяват петната. Ако фасадата беше гладка , от горе до доло , можеше и да не разбереш за този конденз.
KaL - напреднал
egomen66 написа:
Нормално... точно на чупката се появяват петната. Ако фасадата беше гладка , от горе до доло , можеше и да не разбереш за този конденз.
Има логика в думите ти, но в такъв случай нямаше ли и горния борд (изкочилата част) да е целия в петна?
egomen66 - майстор
KaL написа:
egomen66 написа:
Има логика в думите ти, но в такъв случай нямаше ли и горния борд (изкочилата част) да е целия в петна?

Прикачен файл

3WM08cN.jpg
KaL - напреднал
egomen66 написа:
KaL написа:
egomen66 написа:
Да, за там питам понеже и там има чупка и ако се стичат капки по панела би трябвало и там да се образуват петна (където се срещат магнезиевите плоскости с термопанела)

http://imgur.com/rY31oJD
KaL - напреднал
Другото, което ме кара да мисля, че панела не би трябвало да кондензира е че и стиропора, и мазилката имат висока паропропускливост и не би трябвало да запечатват влагата
egomen66 - майстор
Сам си отговаряш.... магнезиеви плоскости. Горната козирка е изградена с такива плоскости.
Ако бяхте използвали такъв вид термо-панели нямаше да го има този проблем.

:arrow: http://mobaltarnovo.com/house/paneli_i_oblicovki.html

Линка е примерен...

Това е последното ми включване по темата , за сега. Въпрос на термодинамика....
KaL - напреднал
egomen66 написа:
Сам си отговаряш.... магнезиеви плоскости. Горната козирка е изградена с такива плоскости.
Ако бяхте използвали такъв вид термо-панели нямаше да го има този проблем.

:arrow: http://mobaltarnovo.com/house/paneli_i_oblicovki.html

Линка е примерен...

Това е последното ми включване по темата , за сега. Въпрос на термодинамика....
Долната козирка, където е конденза също е изградена от магнезиеви плоскости...
egomen66 - майстор
Приятелю....ако мога така да се изразя.На горната козирка , имаш закрити около 30 см от термо- панела .Той продължава до долната козирка. А до там , имаш около три метра термо-панел. Конденза-водата се стича на доло...И избива на долната козирка. Дано да не съм прав.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Проблем с конденз по фасада на къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: