• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Това реле, наистина е предвидено да се монтира в разклонителна кутия или в розетката на абажура или лампата..
Прикачен файл:
fibaro_Relay_Ceiling_Wiring.png
fibaro_Relay_Ceiling_Wiring.png (19.6 KиБ) Видяна 1142 пъти
Предполагам би могло да се монтира и в конзола зад контакт а тука показват и монтаж за DIN шина..http://export.farnell.com/camdenboss/cm ... 0?Ntt=cmeb
Прикачен файл:
mOiOXfL.png
abracadabraabrac написа:
Здравей, хубаво е че имаш желание да направиш такива нововъведения в дома си. Не бих могъл да ти дам съвет, просто не разбирам. Но пък ме заинтригува темата. имам и въпрос: -На какво разстояние можеш да контролираш димера със смартфона? И как става, чрез инфраред или ултразвук(както е при дистанционните на колите), или по друг начин?

Успех!
Здравей,
Z-Wave контролерът е Vera Edge. Контролира се през интернет (отдалечено и/или локална мрежа) и съответно разстоянието не е от значение. Може да се контролира през мобилната апликация на производителя, през уеб интерфейс на нормален компютър. Самия контролер, мисля има оюе много възможности но все още изучавам какво може и какво не.
Хубавото на този контролер е, че има отворено API и човек, ако иска и може, може сам да си напише мобилното приложение (както възнамерявам аз)

Ако представлява интерес, мога да направя едно видео с обяснение.
nikolov333 написа:
Това реле, наистина е предвидено да се монтира в разклонителна кутия или в розетката на абажура или лампата...
Благодаря ти и на теб за разяснението. И аз стигнах до същото заключение.
drastar - специалист
Трябва ти един проводник от разклонителната кутия до ключа, ако можеш да го прекараш, си готов :-D
  • 1
  • 2

Тема "Автоматизиране на осветлението със Z-Wave" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: