• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ptankov - специалист
Здравейте!

Не съм тотално с вързани ръце, та мисля да се пробвам сам да си сваля старите плочки в банята. Ще си купя машина, че с чука и секача ще е много бавно и трудно. Също така, искам инструмента да мога и вбъдеще да си го ползвам за събаряне на преградна стена от тухли.

Разгледах три инструмента, които се различават по цена и мощност, моля, кажете кой е по-подходящ:

http://www.emag.bg/perforator-einhell-b ... 9_485_4197
http://www.emag.bg/perforator-makita-78 ... 9_485_4197
http://www.emag.bg/perforator-makita-hr ... 9_485_4197

Първият се различава от втория и третия. Не знам каква е разликата, но ми прави впечатление при тия машини, че главно се различават, че едните са на вид като обикн. бормашина, а другите май моторът стои вертикално.

Прави ми впечатление също, че първият е доста по тежък от другите два. Дали ще е неудобно за държане като свалям плочките?

Освен това, първият е 2 пъти по-мощен от другите, а в същото време е около 2 пъти по-евтин (грубо казано). Как става тая работа?

Каква е разликата и кой е по-подходящ?

Мерси.
tdk 71 - специалист
Макитите са профи и затова са по скъпи.
Ако искаш и занапред да ползваш инструмента вземи макитата.ако е само за тази баня вземи евтиното
Мощноста на Анхела не я гледай
Може да вземеш и под наем ако е за едни плочи само
ptankov - специалист
Абе, аз по принцип отдавна се каня да си купя перфоратор, така че няма да го ползвам само за тая баня. Все ще трябва да се пробие някоя дупка в бетон. Досега съм се мъчил с обикновена ударна бормашина, но много зор се пробива в бетона.
kalpev - специалист
Макита 2470 е невероятна машина, здрава и надеждна. Два пълни ремонта съм си правил с нея, акула е :)
ptankov, в раздел "Ел. инструменти" има много писано за перфораторите и избор за тях. Можеш да ползваш и търсачката на форума, напиши само модела. За най-пълна информация, най-коректно отношение и ниски цени, можеш да пишеш на Ники (Kumay) тук от форума.
Kumay - майстор
kalpev написа:
...За най-пълна информация, най-коректно отношение и ниски цени, можеш да пишеш на Ники (Kumay) тук от форума.
И HR2470 и HR2630 ще ти вършат работа. В общи линии са еднакви машини - HR2630 е най-новия модел.
От посочените линкове HR2470 е с две години гаранция, защото идва от Румъния. При HR2630 можеш да направиш регистрация за 3-та година гаранция.
Може да потърсиш и D25133K на DeWalt. Не отстъпва по качество на Макитите, цената му е по-ниска от на HR2630 и вече също можеш да го регистрираш за 3 години гаранция.
Вече не мога да правя оферти, защото започвам друга работа, но не пречи да съветвам... :wink:
vgeorgiev - специалист
Според мен Einhell-а e перфектен за работата, която ти предстои.
Използвам bt-rh 1500. С него изкъртихме плочките на банята, тоалетната и кухнята. Прокопах всички канали за нови кабели и направихме 75 м2 чиста площ гипскартон на тавана.
Машината работи повече от задоволително.
В края на ремонта спря да удря, само въртеше. Проблема се оказа, че трябва да се лага грес на две места :)
ptankov - специалист
Kumay, благодаря за съветите. Взех D25133K на DeWalt, защото ти ми каза, че не отстъпва на макитата, а и цената определено ме спечели:

http://www.onlinemashini.bg/perforator- ... far-/25463

Ще видим как ще е.

Благодаря на всички!
Kumay - майстор
Не ползвай грес за опашките на свредлата, а капвай по малко масло. Каквото имаш останало от колата - държиш машината нагоре, сипваш малко и я пускаш да завърти.
В сайта пише "2 години гаранция", защото сигурно още не знаят...
ptankov - специалист
Това ми е първи досег с такива машини. Изобщо не знаех, че се слага масло. Може ли да обясниш къде по-точно и най-вече за какво е нужно масло? И колко често?

Благодаря.
Kumay - майстор
ptankov написа:
Това ми е първи досег с такива машини. Изобщо не знаех, че се слага масло. Може ли да обясниш къде по-точно и най-вече за какво е нужно масло? И колко често?
Там където слагаш свредлата капваш малко чисто машинно масло. Това го прави от време на време, когато се сетиш. По този начин не пресъхва патронника. Намалява износването и се поддържат уплътнителните пръстени на ударника. Ако нямаш останало някакво масло от колата - купи си от някъде наливно М 10Д.
  • 1
  • 2

Тема "Подходящ инструмент за къртене на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: