Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
Забравяте, че въпросната персона е от Варна, а там Зимата е различна от тази в Смолян.
lov - майстор
Кат каза Смолян сабалям тръгвам за тоя регион ама с летните галоши. Ако до неделя не пиша у форума значи съм се лъзнал някъде по завоите :)
ArturDent - Почти Безобиден
Kirilpm написа:
Е ако приемат такива драстични цифри за глобите,просто ще имат повече не събрани глоби,не вярвам някой да извади и плати 3000 лева глоба за каране в насрещното,все пак увеличават размера на глобата 20 пъти
Май не си си вадил скоро нови документи...
Не ти ги издават докато не си платиш глобите към КАТ.
Kirilpm - специалист
Не съм вадил скоро документи документи,нямам и неплатени глоби,но два три пъти съм виждал из Бургас,някой дядо се заблудил и действително кара в насрещното с 5-10км/ч,е ако го глобят този човек с 3000лв,като сметнем,че личните карти и шофьорските книжки са им пожизнени без подновяване,не виждам сила,която ще го накара да се бръкне и да извади тези пари.Мен също ме лови закона ако трябва да го спазваме със запетайките,често се случва при ненатоварен еднолентов път да влизам в насрещното,за да заобикалям дупки,предполагам на всеки му се е случвало,та ако някъде там се крие чичко полицай също може да ме глоби :?
Виж ако е за тези дето си карат със 120 по аварийната в насрещното съм съгласен,нека да е голяма глобата понеже това си е опасно и безрасъдно,но забелязвам че откакто приключиха ремонтите по АМ тракия секнаха тези случаи,все си мисля,че повечето бяха заради калпавата маркировка там където се отбива пътя,на места съвсем спокойно без нищо да ти пречи можеше да влезеш в насрещното.Не знам как стои въпроса със давността,но предполагам пак си е 3-5г,просто рядко го споменават,понеже не им изнася.И при положение,че шофьорска книжка и лична карта се подновяват веднъж на 10г,още дълго време ще си ги имат несъбраните глоби.
nikolovvd - майстор
Има си срокове за плащане на актовете, а след това дълга се прегвърля в НАП. Преди имаше агенция за държавни вземания, която се сля с данъчното и така се роди НАП. А както всеки знае смъртта не може да те отърве от задълженията ти. Те просто се прехвърлят на роднините ти.
В този ред на мисли, въпроснят пенсионер ще се събуди някой ден със запор върху пенсията си или ако не се събуди - върху преките му наследници.
Kirilpm - специалист
Та ако предположим че човека взима някаква нормална пенсия от рода на 300 лева и му я запорират 10 месеца ще живее на фотосинтеза,докато се изплати на държавата :? Силно ме съмнява да успее този закон,то по тази логика и карането в еднопосочна улица може да го таксуват с 3 бона :lol: и то си е каране в насрещното.Като решат да се изхвърлят и да се правят на големи европейци с високи глоби,не е зле да си сверят часовника със заплатите и пенсиите в страната.
hidrazin - майстор
Kirilpm написа:
Та ако предположим че човека взима някаква нормална пенсия от рода на 300 лева и му я запорират 10 месеца ще живее на фотосинтеза,докато се изплати на държавата :?
[-X Това съвсем не е така. Има абсолютно несеквестируемата част от приходите и тя е еднаква за всички длъжници – минималната работна заплата.
И това независимо дали е пенсия или заплата.
Ако взимаш повече от минималната заплата, горницата която може да ти вземат зависи и от това дали например имаш деца които издържаш.
Освен това за глобите има и давност...
:partyman:
nikolovvd - майстор
Така е, но трябва да подадеш молба за отпадане на задълженията погасени по давност в НАП.
Ако е започнато производство за събиране на задължения по съдебен ред преди изтичане на давностния срок, давността отпада. Ако си осъден, мисля че няма давностен срок.
А най-гадното е, че може да започнат съдебно производство и без да те осведомят. Така може да се събудиш осъден за сума, която да е пъти по-голяма от задължението, като 70-80% да са съдебни такси, лихви и адвокатски хонорари.
Като пример за такива дела може да се посочат тези на Топлофикация - 300 лв. за някакъв документ от юрист консулта при това за някакво задължение от 30-тина лева преди години.
Започвам да си мисля, че умишлено се бавят и малко преди да изтече давността те осъждат.
Krass - майстор
Време е за тема "Сложихте ли летните". Аз днес ги сложих :supz:
Kirilpm - специалист
hidrazin написа:
Kirilpm написа:
Та ако предположим че човека взима някаква нормална пенсия от рода на 300 лева и му я запорират 10 месеца ще живее на фотосинтеза,докато се изплати на държавата :?
[-X Това съвсем не е така. Има абсолютно несеквестируемата част от приходите и тя е еднаква за всички длъжници – минималната работна заплата.
И това независимо дали е пенсия или заплата.
Ако взимаш повече от минималната заплата, горницата която може да ти вземат зависи и от това дали например имаш деца които издържаш.
Освен това за глобите има и давност...
:partyman:
По горе съм писал за давността на актовете за която знам(3-5 години),до колкото съм се интересувал има и едно понятие абсолютна давност,нещо от рода на 10 години беше,след което задълженията отпадат.

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: