Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
flecher1 - специалист
Искам да попитам ключовете и контактите на каква височина се слагат по стените.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
flecher1 написа:
Искам да попитам ключовете и контактите на каква височина се слагат по стените.
Kakто ще ти е удобно!
W123 - специалист
Контактите където те кефи и където ти трябват,а ключовете малко по-високичко че да не може някое хлапе да си щрака и да си играе...не че неможе да си предърпа някой стол де.
В. Петров - специалист
W123 написа:
. . . а ключовете малко по-високичко че да не може някое хлапе да си щрака и да си играе...не че неможе да си предърпа някой стол де.
По въпроса - мисля, че 1 - 1,2 m е подходяща височина за ключовете. Това е по стандарт. Така, дете под 2 год. не може да ги достигне, а дете над 3 год - може.
Ако искаш децата ти да реват да им включваш осветлението докато тръгнат на гимназия - слагай по-високо. :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Още се чудя защо търсите стандарт за такива субективни неща. Елементарното с което трябва да се съобразяваме е височината на обитателите. И личното удобство. Например ключът в кухнята ми е достижим с лакет. Ключът на стълбищното осветление ми е високо, за да не го вкл. случайно мъкнейки обемисти предмети или подпирайки нещо на стената и тн.
vlado0549 - специалист
Обикновенно слагам контактите-"на коляно"
а ключовете -"на рамо"
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
vlado0549 написа:
Обикновенно слагам контактите-"на коляно"
а ключовете -"на рамо"
Добър подход :-)
В. Петров - специалист
n_a написа:
Добър подход :-)
Напротив, лош.
Контактите обикновено се поставят ниско - до 0,3 m над пода или високо - над 1,5 m. Идеята е при поставяне на мебели контактите да бъдат под или над плота, за да бъдат използваеми. При избора на места за контакти подходящи места са непосредствено до врати и прозорци. Там вероятността да бъдат потулени от мебели е минимална.
XpacTa - специалист
Ключовете може да ги сложиш на 90 сантиметра от пода, така че да са ти удобни за включване само с едно леко движение на ръката. Защо трябва да се "мориш" всеки път да си вдигаш ръката до рамото? А и примерно ако си хванал и мъкнеш нещо може да светнеш лампите с коляно. Естествено ако ще има деца може да прецениш че не е удачно такова разположение, но иначе силно ти го препоръчвам.
mitcd - специалист
Всеки даде различно мнение ! Я сега кажете в един хотел или ресторант как ще са ?Има си стандарт .То всеки може да си ги монтира както си иска,че може и на тавана да си ги шляпне :lol:

Тема "електрически ключове и контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: