Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
https://goo.gl/photos/rbNHJaEjDLFzL3JT7
Трифонов, от снимките много не се разбира :?
Дай една рисунка, като за пещерни хора, на движението на въздуха до вентилатора :prayer: :prayer: :prayer:
gnt69 - майстор
6osi6 написа:
gnt69 написа:
... изясниха ми се нещата, както писах двайсетина мнения по горе клапите са като шмиргелите. :partyman:
:? Тези от Дефро и те сложили "шмиргели" и керамични плочи в котлите си :mrgreen:
Поляците сложили ама германците и австрийците не са чували за шмиргели. :partyman:
6osi6 написа:
https://goo.gl/photos/rbNHJaEjDLFzL3JT7
Трифонов, от снимките много не се разбира :?
Дай една рисунка, като за пещерни хора, на движението на въздуха до вентилатора :prayer: :prayer: :prayer:
Не мага да рисувам,хаха........дори като пещерен човек на комп.
Котела е Бош солид 2000. Погледни го някъде в нета. Има три реда вертикални отвори на лицевия панел,точно там, където е бялата ламарина,добавена от мен и облепена с монтажна лента.
За половин час скалъпих от някаква ламарина тавичка с борд 2см , окачвачи за отворите ,две консервени кутии от пастет за щуцери на гофрето и.............резултата е виден от снимките и термометрите.
Резултат като температури. Не зная дали има полза,само се надявам,щото не мога да замеря КПД.
Мога да кажа само разлика от триходов до петходов-240градуса димни газове , срещу 135 на максимална мощност в два последователни дни , при сходни метеорологични условия и от студен старт.
gnt69 написа:
6osi6 написа:
gnt69 написа:
... изясниха ми се нещата, както писах двайсетина мнения по горе клапите са като шмиргелите. :partyman:
:? Тези от Дефро и те сложили "шмиргели" и керамични плочи в котлите си :mrgreen:
Поляците сложили ама германците и австрийците не са чували за шмиргели. :partyman:
Колега, ей сегинка та водя да видиш немска чугунка с шмиргел , още от твоите ранни младини.
gnt69 - майстор
gnt69 написа:
6osi6 написа:
Колега, ей сегинка та водя да видиш немска чугунка с шмиргел , още от твоите ранни младини.
Може ама на кюмюр. Говорим за пелетни котли.Ето тука намерих за клапа за регулиране на изгорелите газове ама е на друго място не на кюнеца виж 21.
http://www.haustechnikdialog.de/News/91 ... -und-11-kW :partyman:
Последна промяна от gnt69 на пон фев 29, 2016 10:28 pm, променено общо 1 път.
6osi6 - майстор
gnt69 написа:
германците и австрийците не са чували за шмиргели. :partyman:
Това не им пречи да си слагат керамични плочи и "шмиргели" около и над горелките :partyman:

Прикачен файл

HGU22.png

Прикачен файл

Funktionsweise Pelletkessel.png

Прикачен файл

GEB-0310-141_MzExMTc4Wg.JPG
gnt69 - майстор
Поразгледах сега и стигнах до извода че шмиргели и ограничители на огъна се слагат само на ограничените във височина котли, да не бие пламъка директно в димогарните тръби или в камера с вода. Така че шмиргелите не са за всички котли а само за ограничените във височина поради различната логика на пътя на димните газове. :partyman:

https://www.google.bg/search?q=pellets+ ... ets+boiler
Evgeniy - майстор
Мисля, че се заблуждавате.
На почти всички снимки е показано стеснение, за ускоряване на газовете, в което всъщност се вкарва вторичен или по скоро третичен въздух за доизгаряне на CO и събратята му.
gnt69 - майстор
Evgeniy написа:
Мисля, че се заблуждавате.
На почти всички снимки е показано стеснение, за ускоряване на газовете, в което всъщност се вкарва вторичен или по скоро третичен въздух за доизгаряне на CO и събратята му.
То това за по еко изгаряне като при колите EGR клапан. При котлите не знам как е ама при колите само проблеми по добре без него отколкото с него. :partyman:
Прикачен файл:
egr.jpg
Evgeniy - майстор
Не става въпрос за изгорели газове, а за въздух през дюзи в пръстена - after burning ring:

Прикачен файл

afterburning ring.jpg
afterburning ring.jpg (18.23 KиБ) Видяна 1569 пъти

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: