Най - вълнуващия въпрос зимно време.
albert_21bg - специалист
fbr написа:
И какво, на дърва, димогарния топлообменник е на байпас ли. Ако е така , язък за суперлативите за тоя котел. На дърва ще работи с много ниско КПД. Или клапата трябва да се отваря само при разпалване. И третия ход е безсмислица в случая. По-добре би било всички тръби да са втори ход, и без това са малко. Който иска да се убеди в моите думи, да запали една запалка , да сложи вертикална тръба нагоре, и да постави ръката си отгоре. Ще разбере че няма никакво топлоотдаване в случая. Не е така, когато хода на газовете е надолу.
albert_21bg написа:
Някои ако има опит с почистването и да сподели.
Имам опит и то какъв. Моя котел е подобен, но със 17 тръби и върви само на въглища, разпалвам с чашка пелети. Чистенето на тръбите става с шомпол, вътрешния диаметър на тръбите е 36мм, шомпола ми е 38мм от Бриколаж, само съм му сложил дръжка.
Клапата е за по лесно разгаряне на дървата, след като се разгорят, се затваря. При мен проблема с налепите се появи защото котела ми за момента е преоразмерен, и го карахме на по ниска Т, защото за 20мин. в стаите става много топло, в последствие забелязах че контактния ми терморегулатор когато е студена тръбата ми дава хистерезис 11С, и така нагласен на 57С падаше до 46С, така стана налепа. Сега го държа на 70С, и проблеми няма, днеска бях го спрял за 8 часа Т беше паднала с 6С. Аз от котела съм доволен, много бързо достига зададената температура, а водната риза е около 100л. Мисля че за момента за нашия пазар като цена и качество си заслужава. Гори слънчогледови пелети.
alex_serviz - специалист
Колеги, някой сети ли се да снима ( и покаже ) прототипа на камината :? ? Забелязах, че някой я снимаше, ама дали ще я покаже не се знае...
ico_3 - специалист
Някой да е слагал RB30 на De Dietrich?
Evgeniy - майстор
Дали слагането на изолация на задната стена на горивната камера ще подобри нещо? Случайно я пипнах и се изгорих.
Evgeniy написа:
Дали слагането на изолация на задната стена на горивната камера ще подобри нещо? Случайно я пипнах и се изгорих.
Ще се вдигне леко КПД на котела,ще намалеят загубите от топлоотдаване в котелното,освен ако не са желани,всеки следващ,който пипа там , няма да се изгаря.
Последното е шега.
filmatoplo - майстор
От както се появи Грейко котела мръзна в котелните ,баси почти нищо не отдава :? .
andy_forresite - майстор
Какво ще стане със срещуположната стена на котела грейко с горелка, която прави по-дълъг пламък по хоризонтала? Пламъкът пак става вертикален, но е по-дълъг.
Пояснявам. Нали RB "изстрелва" пламъка напред, но е в малка степен, издига го вертикално и се счита за вертикален. Аз питам ако пламъкът доближава срещуположната странична стена дали може да се сложи някаква плоча срещу огъня за защита. Керамика, вермикулит или де да знам и аз кое ще издържи дълго :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: