• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 25
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
savagebs написа:
някой пробвал ли ги е тези електроди продавани от фирма марина , цената им е трепач но дали и качеството е такова
Тествал съм от тях - 3.25мм
Обикновен рутилов електрод. С една идея повече пръски и някак различен звук...но не виждам проблем за обща употреба. Все пак да не очакваме нещо велико за тази цена.
savagebs - специалист
да си призная купух си 5кг от въпросните електроди от марина, ьената идваше 2.50 за кило, не съм ги пробвал още ама и не ми се опушва в мазето напоследък.
fore - майстор
http://www.marina.bg/bg/

Ако става въпрос за тази фирма, тя има магазин близо до мене в завода на Софарма. Брат ми купи от тях 5 кила 2 мм електроди, но не съм ги пробвал. Иначе цената им е 15 лева, за 2 мм рутилови електрод е супер. Изглеждат добре визуално и са опаковани добре.

Мисля да заварявам по Вилата едни работи и ще ги тествам скоро.
koveslav - майстор
Брей,заключиха темата за електрожени. Нова ли да правим?
Трябва да похвалим електродите на АИГqднес ги пробвахме.Всъщност аз съм работил вече с тях,а и мой колега специалист си направи доста експерименти с тях,включително и при заваряване на тръби.Базичните им са си "класика" както каза вече някой.Рутиловите са E 42 0 RC 11,работят много стабилно и предполагам,че могат да бъдат оценени добре не само от специалистите,но и от всеки любител или домашен майстор.
Днес направихме срещата в Пловдив.Компанията беше супер,настроението и желанието за заваряване на ниво.Условията,които ни осигури домакина-колегата Авас бяха перфектни за целта.Имаше и публика.Всички електрожени работиха при еднакви условия,в един и същ разклонител,на един и същ детайл и с еднакви електроди.Пробвахме ги с различни видове и производства електроди. Според мен се получиха интересни резултати по отношение на обсъжданите в този форум машини и могат да се направят доста изводи.Надявам се всеки от участниците да си даде мнението и да сподели впечатленията си.Само че подробности за това-в другата тема.
gogo7777 - майстор
Браво, ще чакам отзивите :supz:

E 42 0 RC 11 са рутил-цецулозни електроди. За корен на тръболяк са идеални.
agj - майстор
koveslav написа:
Брей,заключиха темата за електрожени. Нова ли да правим?
Трябва да похвалим електродите на АИГqднес ги пробвахме.Всъщност аз съм работил вече с тях,а и мой колега специалист си направи доста експерименти с тях,включително и при заваряване на тръби.Базичните им са си "класика" както каза вече някой.Рутиловите са E 42 0 RC 11,работят много стабилно и предполагам,че могат да бъдат оценени добре не само от специалистите,но и от всеки любител или домашен майстор.
Днес направихме срещата в Пловдив.Компанията беше супер,настроението и желанието за заваряване на ниво.Условията,които ни осигури домакина-колегата Авас бяха перфектни за целта.Имаше и публика.Всички електрожени работиха при еднакви условия,в един и същ разклонител,на един и същ детайл и с еднакви електроди.Пробвахме ги с различни видове и производства електроди. Според мен се получиха интересни резултати по отношение на обсъжданите в този форум машини и могат да се направят доста изводи.Надявам се всеки от участниците да си даде мнението и да сподели впечатленията си.Само че подробности за това-в другата тема.
Мисля че точно сега е подходящо да се направи нова тема ,и без това старта е със страшно много страници. А отзивите за тези тестове които сте направили ще се загубят някъде из многобройните мнения.Можеш да направиш тема със заглавие например: ........ .....
" Тестове на електрожени " в която спама и излишните коментари да се сведени до минимум!!
Аз пробвах да направя нещо подобно : viewtopic.php?f=56&t=45514 но и тя вече е ос...провалена!
koko112 - напреднал
Здравеите.Днес изпробвах електроди PLASMA E 7018 изпратени ми като мостра от колегата от форума AIG.Мога да кажа че електрода се пали лесно,повторното му запалване също е доста лесно,с него работя на по малък ампераж в сравнение с НОРД.За качествата и здравината на заварката нямам впечатления,защото заварявах някакви профили.Лично моето мнение е че с тези електроди се работи все едно работиш с EVB-50.Бих препоръчал на всеки да пробва тези електроди.За цената нямам представа колко са,но мисля че си заслужават.
Avas_co - майстор
koko112 написа:
Здравеите.Днес изпробвах електроди PLASMA E 7018 изпратени ми като мостра от колегата от форума AIG.Мога да кажа че електрода се пали лесно,повторното му запалване също е доста лесно,с него работя на по малък ампераж в сравнение с НОРД.За качествата и здравината на заварката нямам впечатления,защото заварявах някакви профили.Лично моето мнение е че с тези електроди се работи все едно работиш с EVB-50.Бих препоръчал на всеки да пробва тези електроди.За цената нямам представа колко са,но мисля че си заслужават.
Потвърждавам, и аз ги пробвах и ми си сториха доста добри, на мен също ми се стори, че сякаш искат по-малко ток от Норд
Други пробвали ги също ги харесаха.
fore - майстор
Къде ги правят и имат ли 6013 ? Малки размери ?
Avas_co - майстор
fore написа:
Къде ги правят и имат ли 6013 ? Малки размери ?
Като гледам ги правят в Беларус.
Ето 6013- http://www.monolith.com.by/electrod/products/52/798/
Георги ми прати и от тях, но не съм ги пробвал.
Подробности от Георги.
Както казах на мен много ми допадна това Уони - http://www.monolith.com.by/electrod/products/52/799/
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 25

Тема "Електроди мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: