• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitko2be - специалист
Трябва ми спешно схема на настолна бормашина впм-6 производство на лясковец.
hidrazin - майстор
Каква схема бре? Това да не е телевизор?
В това дърто желязо няма нищо специално.
Извикай си някой електричар и ще ти реши проблема.
:partyman:
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
В това дърто желязо няма нищо специално.
И аз си мислех да дам схемата на обикновен въздушен пускател, но като не съм запознат със машината си мислех да не би да има някакви помпи за охлаждане или нещо друго... но щом няма https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... jA2UiBM%3A
mitko2be - специалист
машината е дърта ама не е проста.двигателя е двускоростен.проблема е че има извадени кабели и сега трябва да се възтанови.ако някой знае схемата моля да е качи.
hidrazin - майстор
Абе че няма да намериш схема е сигурно на 99,99%.
Вземи поне да напишеш какъв е мотора на бормашината.
Кажи какво пише на табелката му.
mitko2be - специалист
Машината е купена на старо и е боядисвана и нищо не личи.преди да я побългарат работила на два вида обороти 1500 и 3000.нямало трифазно захранване и някой я направил на 220 с кондензатор.проблема е че има вадени кабели и от двигателя излизат само 4 кабела а не 6.може би е пренавиван двигателя.сега искат да възстановят машината защото имат вече 380 и на 220 не им върши работа.без схема ми е трудно.
shotik - майстор
Такава ли е бормашината ?
Прикачен файл:
cb672f1bbb.jpg nastona .jpg
cb672f1bbb.jpg nastona .jpg (29.17 KиБ) Видяна 3850 пъти

Ако е такава ,вероятно е била с обороти по часовата стрелка и обратно на нея, а оборотите се сменяват с прехвърляне на ремъка на различните шайби под капака.
shadow__01 - майстор
mitko2be написа:
.....от двигателя излизат само 4 кабела а не 6.може би е пренавиван двигателя.сега искат да възстановят машината защото имат вече 380 и на 220 не им върши работа.без схема ми е трудно.
Нали ти дадох схема, колко да е сложна машината? Ако е пренавиван двигателя и един тефтер със схеми да имаш пред теб пак няма да я подкараш на линейно напрежение. Виж пак добре колко края излизат от двигателя и да не би да има още два изолирани да се крият някъде?
mitko2be - специалист
да това е машината.превключвателя е за смяна на оборотите и с ремъчните шайби се сменят още.от двигателя излизат само 4 кабела.ако някой знае схемата моля да е качи ако здраве да има.варианти за мислене много.собственика иска да възстанови старата машина.
hidrazin - майстор
mitko2be написа:
...от двигателя излизат само 4 кабела.ако някой знае схемата моля да е качи ако здраве да има.варианти за мислене много.собственика иска да възстанови старата машина.
Сега отиди да зарадваш собственика - няма да я възстанови с този двигател в първоначалния и вид.
Щом е бил пренавиван на монофазно вече ги няма двете скорости.
Ще си кара само със смяна на ремъци.
  • 1
  • 2

Тема "схема на бомашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: