• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
stivemaster написа:
Абе доста смешни коментари изчетох и в тази тема.Първия - "абе оставете тез метални конструкции и мятайте туФлите".Еми, кво да каже човек, дето знае само 2.Нали трябва да знаеш, както се казва и 2 и 200 ,за да можеш да решиш проблем, с няколко коренно различни технологии.
Дотук с две ръцe и 4 циганина за ден кран, толкова

Изображение Изображение

И да, след четене обстойно и съветване с хора, които разбират, да най добре между металните профили е с тухли(cost effective).Щото квдрат винербергер на 8 см е осем лева.. Иначе рано или късно, мухъл и нездравословен дом, правен от долнопробни панели.
Следващият път такива изказвания особено по мой адрес си ги запазвай на обяд в стола с другите майстори, ще те помоля.
Аз съм ИТ иначе .
KaL - напреднал
n_a написа:
Този линк - в кошчето. Изключително опростено. Не върши работа
За обратно сложения стъклопакет. олкова рядко явление, че е в графата тематичен фолклор
Конденз и точка на оросяване е изчислима материя. При обитаема сграда, външен конденз по стъклата - не те вълнува. Все още не е обитаема, може. Защо Още Нямаш Первази?
Сградата е все още необитаема... Первазите ще са следващата стъпка
BLUEPUPIL - майстор
I'm back!
Последна промяна от BLUEPUPIL на вт мар 01, 2016 1:10 am, променено общо 1 път.
BLUEPUPIL - майстор
stivemaster написа:
В кратце мисълта ми е, че с метална конструкция се правят най големите и отговорни сгради в света от повече от 135 години ( пример от 1902г ) така че довода, че не била затова, няма да го квалифицирам.
Подкрепям stivemaster и допълвам, че: Тя стоманата е възвишен стр. материал, и разкрива тоталното си превъзходство над др. стр. материали само на избраните и посветените. :lol:
BLUEPUPIL - майстор
Фитилчо написа:
Аз съм ИТ иначе .
Ти хубу си IT guy, ама тия ст. колони нямат диагонали между тях, нито пък дълбока/висока ферма дето да ги държи в буквата "П". Затуй, свободностоящата ст. бет. колона (без ст. бет. греди отгоре) е точно за тая работа, както е например при южния навес на Капитал форт на Цариградско шосе.
Прикачен файл:
10.jpg
Прикачен файл:
20.jpg
20.jpg (65.28 KиБ) Видяна 1356 пъти
krasi92 - майстор
Фитилчо би ли обяснил какво е ИТ
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ти пък... компютърджия. Кажи, верно ли затворихте Завода?
Фитилчо - майстор
Ще ги има тези разпънки, но ще са от дъбови греди, а и освен това всичките ферми освен две(които ще разпъна почти както си показал) ще са подпряни отдолу :-D
BLUEPUPIL - майстор
Фитилчо написа:
Ще ги има тези разпънки, но ще са от дъбови греди, а и освен това всичките ферми освен две(които ще разпъна почти както си показал) ще са подпряни отдолу :-D
Чакаме да видим. И другия път не проявявай такова неуважение към форума, качвайки толкова нискокачествени снимки. **************************************************************** Доколкото се вижда от снимката, това са правоъгълни профили и искат много, ама много качествена заварка, и не искам да съм на твое място и да се налага да се предоверявам на един или друг заварчик...... Още не е късно конструктора да добави допълнителни накладки на възловите връзки.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с конденз по фасада на къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: