• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 180
Всичко за дърводелството
Николай Николов - специалист
Оплаквай се, не е по-големия модел 10 XC :lol:
Честито.
mavryt4o - майстор
Николай Николов написа:
Николай Николов написа:
Ползвам на Narex - Ок са, но както при всички цикли, трябва да се подновява ръба доста често.
Наскоро си взех такова http://www.ebay.co.uk/itm/Veritas-Varia ... xy-WxTBypW което идва стандартно с една цикла, ще я видя как се държи, но предполагам, че ще е по-добре от тези на Narex
Бързо дойде - ето резултата върху дъб, не е необходимо да го коментирам :mrgreen: Мястото на шкурката бързо изстина.
Работата става точно за 10 секунди. Настройваш на 0 градуса, минаваш 3-4 пъти. Настройваш на градуса, които искаш - пак 3-4 пъти и си в джаза.
Телефона просто няма как да хване детайла, който остава по повърхността след циклата. Относно нея - доста по-дебела е от тези, които се продават в Ташев-Галвинг.
малко силно казано ,,Мястото на шкурката бързо изстина.''само прави плотове ли работиш ?! айде остави си малко са всеки случай в ъгъла :wink:
Хмм, повечето неща, които правя минават на през щрайхмуса и излизат прави. В тази връзка, ако имаш цикла си направи експеримента да шлайфаш (до която и да е едрина шкурка), а на друго пробно парче да минеш с циклата и ще видиш разликата.

Ето един клип, който го показва много ясно. https://youtu.be/-vfYSjiECRk?t=2m21s тук рендосват, ама циклата работи на същия принцип
mavryt4o - майстор
Николай Николов написа:
Хмм, повечето неща, които правя минават на през щрайхмуса и излизат прави. В тази връзка, ако имаш цикла си направи експеримента да шлайфаш (до която и да е едрина шкурка), а на друго пробно парче да минеш с циклата и ще видиш разликата.

Ето един клип, който го показва много ясно. https://youtu.be/-vfYSjiECRk?t=2m21s тук рендосват, ама циклата работи на същия принцип
Имах предвид че винаги има завъртяни места нащърбени фрезовани ъгли и тн. Нямам цикла но по-добър завършек от стоманената вълна 2,3,4 нули не съм срещал.Лично мнение
Фитилчо - майстор
Откъде я взимаш вълната, че ми трябва и на мен?
Моята я взех от практикер, има ги и в баумакс (home max). Марката е Gubra, имат и магазин някъде из София, питай гугъл.
Фитилчо - майстор
Намерих я,
на Раковска е магазина. Благодаря.
PIP - майстор
Chefo77 написа:
Аз да се хваля ли, да се оплаквам ли ...
Прикачен файл:
Cirkulqr1.jpg
Честито, кажи нещо за качеството на изработката, ще става ли за професионално ползване.
nikolson - майстор
Фитилчо написа:
Намерих я,
на Раковска е магазина. Благодаря.
Само да ти кажа, че фината домакинска стоманена вълна (продава се в домашни потреби), отговаря на размер2, който в Губра се продава, колкото 00, а струва стотинки, до левче.
Chefo77 - майстор
PIP написа:
Chefo77 написа:
Аз да се хваля ли, да се оплаквам ли ...
Прикачен файл:
Cirkulqr1.jpg
Честито, кажи нещо за качеството на изработката, ще става ли за професионално ползване.
Не зная какво имаш предвид под "ставане за професионално ползване", но за моята работа машинката е перфектна. По-добра е от зеления Бош, което е нормално с оглед класа и цената. Стабилна е (нормално, 26 кила), има плавен старт, който не натоварва електрониката на прахосмукачката. Изсмукването на опилките е по-добро от на зеления, а има възможност и за допълнително изсмукване - от предпазителя. Освен това много, ама много по-удобна за пренасяне - можеш да я хванеш по 15 начина и да я носиш с една ръка, като ножа и предпазителя потъват на 100% в корпуса. Няма нужда да И качулиш всички приставки предварително, те просто са си с нея, надеждно закрепени на техни си места отдолу. Като швейцарско ножче е :) Определено е мислено като е проектирана.
Единственото, което няма спрямо зеления (или не съм го намерил), е плаващия плот. Който е страхотно удобство, ако режеш плоскости или по-широки дъски!
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: