• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
toolegittoquit написа:
Как ползва 1 винетка на повече от 1 автомобил?
Много просто, ама май за твоя ум е сложно. Залепя и кара, отлепя и заклепвана другия автомобил и кара :-D

Офф ; как ги пръскте тези гуми ? АЗ гума с товарен индекс 95 -T/V не съм пръскал или балонирал.
toolegittoquit - майстор
kr1100 написа:
Много просто, ама май за твоя ум е сложно. Залепя и кара, отлепя и заклепвана другия автомобил и кара
Много е просто, ама е незаконно. А някои бяха радетели на реда, законността, чинно да си плащаме. Да ги знаеш?
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Детските градини в Бургас и новата ЖП гара не са пари, които трябва да дойдат от данък МПС и винетка, които са за пътна инфраструктура. Няма как да не забравя как копаха 2 години Александровска и колко време(поне 7-8 месеца) задръстваха движението по кръстовището на Новата Поща->Свободният.
Околомръсното се строи с позорно бавни темпове. И да, ще се бръкнат и ще дойде в аванс. Защото не им вярвам. Така няма шанс да ме окрадат с празни обещания. Москва не вярва на сълзи.
Хич не ми дреме, имахме най-скъпите горива въобще, не просто на покупателна способност на населението. Картели, монополи, тръгнал да ми изтъква той предимствата. Ей са ще видиш като тръгне "интегрираният градски транспорт" и отрежат за коли голяма част от ширината на улиците какво дърво ще ядеш и ти.
Отделно, няма как да не отбележа синя зона в Бургас. Това са пътища, платени от данъци на граждани, допълнително разчертани със синя боя и се събират такси. Браво бе!
А центъра на града може да е обновен, но това е само фасона за туристите. Излез извън Бургас, но в област Бургас. И се огледай. Мога да ти снимам населени места, до които просто път няма.
Много мрънкане измрънка,много писане накрая пак нищо не каза.Като не ти харесва хващай пътя и към великата Европа,там ще караш форд ТДЦИ 2017та,ще пали лесно,ще взимаш 30 бона в евро,само трябва да се научиш да спамиш на немски и да се оплакваш по техните форуми.Снимай ми ги тези населени места до които път няма да видим с какво ще ме изненадаш,понеже бургаска област ми е леко позната и съм пътувал напред назад из нея.И така и не каза къде ходи да протестираш за винетките и как пробуди заспалия народ?
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
.Снимай ми ги тези населени места до които път няма да видим с какво ще ме изненадаш...
Отиди Козичино, Паницово, нагоре от Бата и виж. От другата страна турските селца, Габерово. Път - Йок.
Chefo77 - майстор
Хайде ще ви помоля да се разглеждат по различен начин хората, които имат 2-3-4 коли и местят законно закупената си винетка от едната на другата, когато излизат от града, и тези, които ИЗОБЩО не си закупуват винетки! 'Щото е малко тъпо да се приравняват двете ситуации ...
Andri01 - майстор
"... законно закупената си винетка ..." и НЕзаконно местене,без да е залепена ЗАКОННО винетката!? Или не правиш разлика :).
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
.Снимай ми ги тези населени места до които път няма да видим с какво ще ме изненадаш...
Отиди Козичино, Паницово, нагоре от Бата и виж. От другата страна турските селца, Габерово. Път - Йок.
До Козичино пътя е в сравнително добро състояние,най-доброто,в което е бил от години насам.Дюлинския проход е изкърпен и банкетите са почистени,нагоре от Бата къде нагоре Страцин или Каблешково?Защото и там е добре пътя.В Габерово не съм ходил скоро,но главния път,който минава през Дъбник си е ОК.Отново плямпаш глупости и мрънкаш излишно.Ако очакваш да има 4 ленти магистрала до село с 700 човека,е няма да те огрее.Едно единствено село се сещам реално без път до него и то е Козница,но си има поддържан черен път,а и няма голям наплив от автомобили,ходи да караш там,винетка не искат.
Kirilpm - специалист
Andri01 написа:
"... законно закупената си винетка ..." и НЕзаконно местене,без да е залепена ЗАКОННО винетката!? Или не правиш разлика :).
Добре дай ми една добра причина да плащам пътна такса,за нещо което стои 350 дни в годината и реално погледнато не уврежда пътя по никакъв начин,понеже дори не стои на пътя или на паркинг,а в останалите две седмици се кара.При положение ,че още не съм се научил да управлявам две МПС-та едновременно с една винетка.До тогава ако ще на арменския поп да се оплачеш ще си лепим от едната кола на другата винетките и ще си караме,мисля че с 200 лева + напълно изрядни данъци съм бил достатъчно коректен към държавата.Ако се промени нещо и стане невъзможно прехвърлянето двете МПС-та,които не се карат често си отиват.
Chefo77 - майстор
Andri01 написа:
Дефинирай незаконно залепена. Има ли някакво законно лепило, което е упоменато изрично, че трябва да е използвано между винетката и стъклото? Ако да, назови го - C200, C300, цианакрилат, хелмевект, универсален силикон ...? А нещо за използване на посредник - пише ли? Ако залепя винетката за фолио, а фолиото - неподвижно за предното стъкло, законно ли е използването на този посредник?
Нали знаеш, че всяко нещо, което не е забранено със закон, е разрешено? Къде пише, че е забранено винетката да се мести от автомобил на друг?
Или ти не правиш разлика между това да се вее свободно по таблото и да е залепена за стъклото?
jekasus - майстор
Chefo77 написа:
Дефинирай незаконно залепена.
Дефинирай - първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство.
Chefo77 написа:
Къде пише, че е забранено винетката да се мести от автомобил на друг?
Предното стъкло със винетка не е забранено да се мести от кола на кола, ама там излиза проблема със стикер на гражданска :-D
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: