• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
DKosev - специалист
Здравейте,

ситуацията е следната: гърба на навеса е залепен за път, който е под наклон... Цялата стена/гръб на навеса е под земята все едно. Бяхме я измазали машинно, но има влага и на места започна да се рони. Няма как външно да се направи изолация, единствено изолация можем да направим под самия навес. Идеята е да залепим декоративни камъни на цялата стена и на мен ми се въртят два варианта в главата - 1. да залепя фибран, след това някаква шпакловка, след това лепене на камъка и 2. водоустойчива мазилка
Но не знам кой от двата варианта би бил по-ефективен.
Влагата не е много, само на едно конкретно място, затова си мисля, че втория вариант би бил по-евтин и подходящ?

Ако може да ме посъветвате конкретно с какви материали да работя..?

Поздрави!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма значение кой от вашите варианти ще е. Влагата си остава в стената.
Направете дренаж отвън. И изолирайте отвън.
DKosev - специалист
Има ПВЦ фасадни панели, дали нещо подобно би станало и под навес?
Виждал съм такива панели, като цялата стена е гладка, в София има ли фирми, които монтират такива панели?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ako става дума за ПВЦ сайдинг - на него не бида се облягате и да подпирате неща. Това е венилирана фасада, Има ПВЦ ламперии, които слънцето ще ги съсипе. Влагата, която е в стената, пречи ли ви или е проблем видът на стената? Това, че се рони?
Стената каква е? Измазано върху зидария? Каменна, суха, тухлена?
DKosev - специалист
Влагата не е много и не е фатално да си остане там.
Единствено роненето на мзилката и вида не ми харесва и искам да направя нещо качествено и хубаво за окото.
Стената е бетон и мазилката лесно може да се изстърже, тя е от тази варовата - пръскана.
Поразстърсих в интернет и този сайдинг не е точно това, което съм виждал.
Има големи плоскости (може би от стъклопласт) които съм виждал да се ползват за облицовка на къща, предполагам и под навес би станало добре. Но не мога да намеря информация за тях..
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Харесвам бетона като крайна повърхност. Но трябва да се заложи при леенето. С подходяща повърхност на кофражните платна
https://www.pinterest.com/jhagardt/work-w8th/
DKosev - специалист
В началото си мислех точно с Ивайловградски или някакви други декоративни камъни.
Но дали няма да е проблем, в този участък с влагата, където се е отронила мазилката?
nikolov333 - майстор
Зависи само влага ли е и колко овлажнява...ако не тече вода, първо премахвате цялата мазилка и мажете с течна хидро изолация директно на бетона. После лепите камъните с пясък и цимент. Това, че се рони сегашната мазилка е поради замръзването на влагата в нея през зимата..
Последна промяна от nikolov333 на съб мар 05, 2016 10:27 pm, променено общо 1 път.
DKosev - специалист
Можеш ли конкретно да ми препоръчаш течна хидро изолация? Идеята е само в участъка с влагата да се мине или цялостно?
Задължително ли е с пясък и цимент да се лепят, защото съм виждал готови лепила за лепене?
  • 1
  • 2

Тема "Мазилка под навес, монтаж на декоративни камъни" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: