• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
А аз да не съм я залепил двукратно? :)
Пък и тя може да си е оформена както си искат. Кръг, квадрат, триъгълник ... Виж - "предназначена за" е друго :wink:
stoianov_n - специалист
Chefo77 написа:
Хайде ще ви помоля да се разглеждат по различен начин хората, които имат 2-3-4 коли и местят законно закупената си винетка от едната на другата, когато излизат от града, и тези, които ИЗОБЩО не си закупуват винетки! 'Щото е малко тъпо да се приравняват двете ситуации ...
Абе, кажи им, че и ти си пич и това е....кво ще им се обясняваш.....ще ми говорят те как ще се оправи държавата...
НЯМА да се оправи, щото е пълно с овце като тях...или по лошо ...МИШКИ.... :x
Chefo77 - майстор
Не бих ги нарекъл овце или мишки - от морална гледна точка те са прави! Аз също имам морал, но когато срещу мен има морално некоректни хора (или система), не виждам никаква причина да не мога да тълкувам закона така, както той самия позволява.
След като е пълно с хора, които заради сгрешена буква в акта им за някакво голямо нарушение, държат да им падне в съда (и той пада), това че си местя законно закупената винетка в никакъв случай не ме прави престъпник. Прави ме просто разумно третиращ ползите от разходите си.
Всички разбраха, че системата е организирана така, че не да бъде полезна, а просто източваща ...
nikolov333 - майстор
Те затова измислиха тая простотия с номера на колата на касовия бон..Вече няма да проверяват как е залепена ами ще ти искат бона с номера на колата на него за потвърждение..
Chefo77 - майстор
Добре са го измислили, хитро е.
И като искат бона (не че имат право, това е пътна полиция, не икономическа) и видят, че на него няма нищо? Каква вина има водач, на когото не са поискали номера на автомобила при закупуване на винетката - в какво ще го обвинят, ако не е записан? Ще го допишат с химикал ли? :lol:
Каква вина има водачът за това, че шефът на касиерката не познава промените в закона? На пръсти се броят тези покрай мен, на които са поискали номера изобщо, а някои даже само са ги попитали дали ще го дадат.
На моя бон има зареден пропан бутан и е закупена винетка - дали ще ми направят проблем, че карам дизел, пък зареждам газ? :)
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...Защото и там е добре пътя.В Габерово не съм ходил скоро,но главния път,който минава през Дъбник
Явно имаш различни представи от мен за хубав път. Последен път като ходих/минавах около Габерово лавирах из дупките. Бата нагоре къмто Страцин и Косовец е направо минно поле, здраво парче асфалт няма. Пътят за Козичино е такава кочина и дупки, че се кара с 30, ако ти е мил живота. Да не говорим колко е тесен.
Ти много плямпаш май и намали плямпането. И като не си ходил някъде, по-добре не ме занимавай с глупости, може ли? До всичките изброени места съм ходил/минавал в последните месеци.
Както и да е, винетката ми бърка в сметката за филе Елена. Защото заплащането никой не го е дигнал със 100%.
Andri01 - майстор
Дребни тарикатчета,нищо повече! Е,дано забогатеят по този начин! Има хора-както каза един"овце",но точно тези хора ,спазвайки законите/ които не винаги са хубави/ ,точно те правят правовата държава! Но ,има други-дето просто не могат да го разберат,въпрос на култура!!
nanobanano - специалист
Andri01 написа:
точно те правят правовата държава!

Една правова държава направихте...Защо не си ползвахте правото да протестирате?Навсякаде по света има "тарикатчета" ,но такива "овце" никъде ги няма.Най-добре да се заключи темата.
Andri01 - майстор
"Вие защо биете негрите" !Казах по горе: въпрос на възпитание! Добре,че всички шофьори не са такива,е..а му се мамата на правилник и закон ,в противен случай! Вчера,когато оня пресечи на червено и ти щеше да го удариш,ядоса се нали? Тегли му една майна ! А той ти каза :"голяма работа ,че съм пресякал на червено,аз си плащам данъците в тази държава.Овцете и такива като тебе да чакат на светофара..."
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: