• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Тук нещо много радетели на законите се навъдиха... Направо ореолчета да им сложим, а?
nanobanano - специалист
Тоя дето пресече на червено пречи на някой.Ти кажи на кой пречи този, който има една винетка?Днес отивам с едната кола на работа,утре с другата по 50 км.Разрушава повече пътя ли?Други излизат веднъж седмично извън града.А ти примерно с едната кола минаваш 200 -300 км на ден и вредиш много повече на пътя.Така че ти прецакваш държавата,а не аз.Само че аз съм тариката,а ти си добрият самарянин.
Chefo77 - майстор
Нано, ти не разбра. Въпросът не е дали някой на някого пречи, а дали е или не е законно. На никого не му пречи това, че аз не съм си залепил винетката, просто някой се чувства прецакан от това, че той така, пък аз - не. Това е.
Никой никъде не каза нищо за това как да се реагира АДЕКВАТНО в ситуация, в която ти изрежат предния джам и ти свият законно залепената винетка - нито АПИ дава винетка, нито те обезщетяват по някакъв начин за предния прозорец. За главоболията и разкарванията изобщо не говорим. Но нали важното е да се мрънка защо някой е решил ДА СЕ ПРЕДПАЗИ по някакъв начин от всички тези извънредни разходи.
nanobanano - специалист
Ти не разбра :-D Моя отговор беше към колегата Andri01
fbr - майстор
Всички тия спорове щяха да бъдат излишни, ако винетката беше електронна. А сетете се сега, защо не е електронна, и защо И е на държавата това самопрецакване.
Chefo77 - майстор
Не е самопрецакване а наливане на едни пари на едно определено място. Печатницата трябва да спре. В момента, в който сключат договор с правилната фирма за достатъчно дъъъъълъг период за солена поддръжка на електронната система, мигом ще се пренасочат действията нататък.
Andri01 - майстор
Явно няма да се разберем. По вашите"умни" доводи,аз / и овцете" като мене/ сме виновни за състоянието на пътищата ,държавата и лошото време на вънка! Така да е. Бъдете "здрави" и гледайте да не срещате по-голям тариката от вас на пътя...някои ходят с палки,не друго :) :lol:
Chefo77 - майстор
Градски, не виждам някъде да съм те нарекъл "овца", така че не е нужно да тикаш чужди думи в пръстите ми.
Ако трябва да отговарям на поста ти, то според теб тогава аз и другите, които са избрали да НЕ залепят винетката СИ поради ред причини, сме виновни за пътищата. Така ли е? А защо да сме длъжни, след като законът не ни забранява? Кой ще ми плати щетите, когато някой келеш ми строши стъклото, за да изкара 20 лева?? Ти ли? Държавата ли? АПИ ли? Защо не "съдиш" тези, които крадат и които купуват крадени? Защото не виждам обвинения срещу това, че поддръжката е никаква, пък цените се вдигат? Защо не виждам обвинения срещу това, че снеговете всяка година ни изненадват?
Отворете си очите за това, което се опитваме да ви кажем - а то е, че НЕ нанасяме вреди на цялата система. Дори и на 2 коли да използвам винетката, пак не нанасям вреда. Платил съм СИ таксата да шофирам по пътищата. Това, че системата ще има пропуснати ползи от мен, ако използвам на втората кола незалепената винетка, е нещо съвсем друго. Там пак съм си платил таксата, между другото :wink:
Няма смисъл да кълнеш, това навява на мисълта, че си малък човек (както един друг кълнеше тук), пък аз имам съвсем други впечатления за теб.
За палките не се притеснявай - никой не знае какъв е този насреща му. :wink:
Andri01 - майстор
НЕ!! кълна никого,по кротко. Все,пак неспазването на законите всеки го разбира по различен начин,нали? Просто се дразня,от тарикати ,които плачат и мърморят ,когато други тарикати ги прекарат,това е !Е,аз не съм тарикат ,обикновен гражданин не пресичащ на червено,не си хвърлям фасовете на улицата,спазващ законите!На това са ме научили в къщи от малък.
Chefo77 - майстор
Значи според теб е тарикатлък да не си залепиш винетката с оригиналното лепило за стъклото? Без значение каква е причината, без значение че законът не е написан изрично и едносмислено.
Ами градски, то по закон и никой не може да ти влиза в къщата без покана, защо изобщо слагаш ключалка и заключваш? За да се предпазиш, нали? А защо ти да имаш право да се предпазваш от престъпници, макар че те не могат по закон да влизат, а аз да нямам право да си защитя автомобила? Аз също не пресичам на червено, не си хвърлям боклуците (защото не пуша) по улиците и си плащам данъците като изоглавен.
И, извинявай - "Бъдете "здрави" и гледайте да не срещате по-голям тариката от вас на пътя...някои ходят с палки,не друго" си е направо кълнене. Не ти отива. :wink:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: