Chefo77 написа:Не е самопрецакване а наливане на едни пари на едно определено място. Печатницата трябва да спре. В момента, в който сключат договор с правилната фирма за достатъчно дъъъъълъг период за солена поддръжка на електронната система, мигом ще се пренасочат действията нататък.+1 от другия лагер. Не се коси - и ние не знаем какво точно правим.
Не съм от "тарикатите" и действително се САМОусещам като "страхлива овца". Не за друго - просто мога да си го позволя и не ми се занимава с простотии. Нямам второ кола и преди менкахме колите с дъщерята заради винетка (3-5 пъти в год. или седмични), но и двамата не харесваме другата кола.
В спора бих посочил друга гледна точка:
1. Силно е съмнително, че законите се пишат да обслужат НАС, да ни пазат УЖ от корупция, нарушаване на правата и прочее цивилизационни "ценности".
Очевадно почти за всеки, законите обслужват актуалното лоби - временно заради демокрацията, което кара лобито да изцица мах от временната власт.
Лобитата са "вечни" - просто си устройват състезания.
2. За винетките - не шмекерувам, но останалите като мен СЧИТАТ ли сериозно, че са в подкрепа на свои или някакви нац. ценности. Аз не!
Нещо повече - идеята да се гордея с някакво "семейно възпитание", веднага ми нашепва за модерната дисциплина - "социална антропология".

Бих потиснал усещането си за "овца", КОГАТО ВСИЧКИТЕ РЕЗАЧИ НА ЛЕНТАТА на поредния ЛОТ (не са ли толкова лотовете пак заради далаверата?) СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА при първия проблем с магистралата (БЕЗ аз да протестирам). Тук гаранцията, дето уж строителят "ЩЕ СИ ОПРАВИ НЕЩАТА" НЕ ВАЖАТ - той просто НЕ СТАВА и е избран по "трети" съображения.
А ВИНОВНИЦИТЕ СА ТЕЗИ С ЛЕНТАТА.
Нататък вече, по всички ТВ лентата (в три платна напоследък) я има, а пропадането - йок.
А МОЯТА ВИНЕТКА КОЙ "ЩЕ Я ОПРАВИ"?
За съжаление, спазвайки закона, АЗ ПОДКРЕПЯМ ОПИСАНОТО СТАТУКВО - знам, че е тъпо, но с надеждата, че ще си отложа е**нето - първо тарикатите.
В др. тема споменах - как биха се оправили нещата - дръвник пред НС, за съжаление крайно и надали.
Според мен - "овцата".