• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 40
Всички имаме коли, нали ?
8180 - майстор
Chefo77 написа:
Не е самопрецакване а наливане на едни пари на едно определено място. Печатницата трябва да спре. В момента, в който сключат договор с правилната фирма за достатъчно дъъъъълъг период за солена поддръжка на електронната система, мигом ще се пренасочат действията нататък.
+1 от другия лагер. Не се коси - и ние не знаем какво точно правим.

Не съм от "тарикатите" и действително се САМОусещам като "страхлива овца". Не за друго - просто мога да си го позволя и не ми се занимава с простотии. Нямам второ кола и преди менкахме колите с дъщерята заради винетка (3-5 пъти в год. или седмични), но и двамата не харесваме другата кола.
В спора бих посочил друга гледна точка:
1. Силно е съмнително, че законите се пишат да обслужат НАС, да ни пазат УЖ от корупция, нарушаване на правата и прочее цивилизационни "ценности".
Очевадно почти за всеки, законите обслужват актуалното лоби - временно заради демокрацията, което кара лобито да изцица мах от временната власт.
Лобитата са "вечни" - просто си устройват състезания.

2. За винетките - не шмекерувам, но останалите като мен СЧИТАТ ли сериозно, че са в подкрепа на свои или някакви нац. ценности. Аз не!
Нещо повече - идеята да се гордея с някакво "семейно възпитание", веднага ми нашепва за модерната дисциплина - "социална антропология". :rolleyes:

Бих потиснал усещането си за "овца", КОГАТО ВСИЧКИТЕ РЕЗАЧИ НА ЛЕНТАТА на поредния ЛОТ (не са ли толкова лотовете пак заради далаверата?) СИ ПОДАДАТ ОСТАВКАТА при първия проблем с магистралата (БЕЗ аз да протестирам). Тук гаранцията, дето уж строителят "ЩЕ СИ ОПРАВИ НЕЩАТА" НЕ ВАЖАТ - той просто НЕ СТАВА и е избран по "трети" съображения.
А ВИНОВНИЦИТЕ СА ТЕЗИ С ЛЕНТАТА.
Нататък вече, по всички ТВ лентата (в три платна напоследък) я има, а пропадането - йок.

А МОЯТА ВИНЕТКА КОЙ "ЩЕ Я ОПРАВИ"?
За съжаление, спазвайки закона, АЗ ПОДКРЕПЯМ ОПИСАНОТО СТАТУКВО - знам, че е тъпо, но с надеждата, че ще си отложа е**нето - първо тарикатите.

В др. тема споменах - как биха се оправили нещата - дръвник пред НС, за съжаление крайно и надали.

Според мен - "овцата". :)
Andri01 - майстор
[-( Изби на политика. Е,то като всеки българин ,и аз имам мнение в тази насока,което ще твърдя ,че е най-най,но всичко стана "наливане от пусто в празно"!Явно във форума ни тука няма да оправим пътищата ,държавата и циганите,за това-да си гледаме дрелките,рендетата ,елекрожените и...т.н.Нито аз успях да убедя някого ,нито някой ще успее да убеди мене.това е :)
fbr - майстор
Аз не мога да се сетя за случай в нета, при който, някой да е убедил друг. Възможно е и да има. И се изненадвам как толкова много потребители, с голяма стръв се гмурват в безкрайни спорове, при които е ясно, че аудиторията ще се раздели на две паритетни квоти, и няма съдник от последна инстанция. Юридически виц е случая, при който, след като съдията изслушал ищеца казал "Прав си", след това и ответника, казал "И ти си прав" , а след забележката на секретаря, че все пак е съдия и трябва да отсъди, пак казал "И ти си прав". В такива случаи е безсмислено, след като си изложил мнението, да продължаваш да опонираш.
Chefo77 - майстор
Е като сте прави - какво да кажа :)
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Никой никъде не каза нищо за това как да се реагира АДЕКВАТНО в ситуация, в която ти изрежат предния джам и ти свият законно залепената винетка - нито АПИ дава винетка, нито те обезщетяват по някакъв начин за предния прозорец.
Много просто. И платените паркинги, частните охранителни фирми и застрахователите по каско трябва хляб да ядат. От казармата не те ли научиха - като ти отрежат стъклото и ти ударят едната буза, слагаш другата. Търпиш и не мрънкаш. :lol: Извинявам се, просто не се сдържах. Както е казал един хамериканец "Ти не си роден само за да работиш и да плащаш данъци. Междувременно трябва и да страдаш..многоо..."
Chefo77 написа:
. Платил съм СИ таксата да шофирам по пътищата.
Ми ще платиш 2. :? Аз като говорих за винетките, не се ли триеше сол на мойта глава? Ако не ти харесва - чужбина, мужбина. Или по-добре всички да се съберем и да пратим Лилето в Ад-а. :partyman:
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
...Защото и там е добре пътя.В Габерово не съм ходил скоро,но главния път,който минава през Дъбник
Явно имаш различни представи от мен за хубав път. Последен път като ходих/минавах около Габерово лавирах из дупките. Бата нагоре къмто Страцин и Косовец е направо минно поле, здраво парче асфалт няма. Пътят за Козичино е такава кочина и дупки, че се кара с 30, ако ти е мил живота. Да не говорим колко е тесен.
Ти много плямпаш май и намали плямпането. И като не си ходил някъде, по-добре не ме занимавай с глупости, може ли? До всичките изброени места съм ходил/минавал в последните месеци.
Както и да е, винетката ми бърка в сметката за филе Елена. Защото заплащането никой не го е дигнал със 100%.
Че ти не си на заплата какво се олпакваш от заплащането?Като има по кадърни от теб те получават по-добро заплащане,пазарна икономика,ако не ти харесва отивай в Северна Корея.До Козичино и Бата-Страцин ходя редовно,та моля те не ми говори глупости за пътя,ти в последните няколко месеца се мъчи да вкараш форда в движение :lol: .Ако карането по този път с повече от 30 те затруднява търси по-мощна кола от форда,все пак баира към Козичино е сериозен,ако и това не помогне и те плаши ужасния тесен път стой си вкъщи.
stoianov_n - специалист
Ъъъ, аз ся се обърках и не разбрах, аз като имам 2 коли и една винетка.......пич ли съм, или тарикат..... :-D
Не че нещо, ама да знам как да се представям пред пичките... :-D
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
Chefo77 написа:
. Платил съм СИ таксата да шофирам по пътищата.
Ми ще платиш 2. :? Аз като говорих за винетките, не се ли триеше сол на мойта глава? Ако не ти харесва - чужбина, мужбина. Или по-добре всички да се съберем и да пратим Лилето в Ад-а. :partyman:
Да си ме видял да се оплаквам? На мен си ми харесва тук и затова съм тук. Има простотии, но се търпят. Чужбина не е моето място - поне засега. Въпросът е ти - като не ти харесва тук и като не ти се траят простотии ('щото си голямата работа и 'щото не може другите да ти казват какво да правиш) и се оплакваш от всичко - какви ги дириш по тези ширини все още?
Ако ми трябват 2 винетки, и имам възможност да си взема 2 винетки, защо да го правя, щом има начин да не вземам?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ако ми трябват 2 винетки, и имам възможност да си взема 2 винетки, защо да го правя, щом има начин да не вземам?
Ще взимаш. Ше ревеш и ще взимаш. Ще видиш. Догодина на Лилето ще й трябват пари за зимни гуми за луксозният джип. :-D
Kirilpm написа:
...моля те не ми говори глупости за пътя,ти в последните няколко месеца се мъчи да вкараш форда в движение
Не си прав. И аз ходя наляво-надясно и пътищата са много зле. Тесни, неравни, с дупки. Стига се прави на интересен, че хич не си интересен.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 40

Тема "Лепене на Винетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: