• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Върбан Войков - помощник
Здравейте нов съм във дърводелството и отскоро се пробвам във различни занимания като това та със какво да боядисам или лакирам че да издържи оградката максимално при положение че е на морето и е подложена на солен въздух огромна влага и яка жега лятото :?:

Прикачен файл

12736249_1063880240317311_1642034692_n.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Созополските фасадни обшивки на над 100 години без нищо си издържат. Тези дни в Лидл дават отново от евтиния прекрасен лак. Погледни брошурата. Миналата и по-миналата година имаше много доволни колеги тук
Върбан Войков - помощник
аз си мислех за две ръце яхтен лак със байц за цвят
Andri01 - майстор
Лакирах гаражната врата с яхтен лак/ гръцки май беше/,изкара 2г. и почна да се лющи. Така,че според мене е кофти идея. Но да кажат хората,работещи предимно с дърво,те знаят по добре:).
EDI - майстор
Каквото да ползваш, ще изкара най-много 6-8 години без подновяване и то при качествена работа.Детайли за вън се работят с качествени лакове- ТИККУРИЛА да речем, колеги хвалят БЕКЕР АКРОМА, или се работят с вакса за декинг.Всеки детайл се шлайфа идеално и после 3 ръце лак с прешлайфане между слоевете.Другото важно е детайлите да се обработят преди сглобяването, като сглобките се правят с неръждаем крепеж.Евтин траен лак е ДУФА, но тониран, безцветния не издържа дълго.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Върбан Войков написа:
аз си мислех за две ръце яхтен лак със байц за цвят
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=sh ... l&id=37006
1 ръка байц. една ръка лак, втора ръка лак. Предлагам ти, да минеш оградката тази година една ръка лак, догодина втора ръка лак, по-по-догодина трета ръка лак. Пак ще си работил 3 ръце....
angel_ov - специалист
С две ръце съм за лидълския за тез пари е перфектен.
griffin - майстор
За лидълския лак имай на предвид че е далече от цвета който е обявен :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
griffin написа:
За лидълския лак имай на предвид че е далече от цвета който е обявен :-D
Я разкажи/покажи, моля
nbr - специалист
Купих цвят орех от лидълския. Скоро ще го видим какъв ще излезе
  • 1
  • 2

Тема "Дървена оградка" | Включи се в дискусията: