Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Привет!
Нов съм във форума, така че моля да ме извините, ако темата не е в подходящия раздел.

Реших да си направя канал в гаража. Изкопах го, но тук възникна големия въпрос как да направя кофража и да го укрепя. Мисля да укрепя стените с циментови колове, които да хвана в основата, след това да сложа арматурна скара и да излея бетона. Искам да уточня, че нямам никакъв опит в тази дейност, така че ще ви помоля за съвет дали идеята ми е добра и дали ще стане достатъчно надеждно. Приемам и други предложения. Благодаря.
ivanovbg - майстор
Между коловете може да се просмуква вода, по добре си отлей всичко. С коловете и пояс отгоре трябва да направиш за да се укрепят.
dyaneff - майстор
Канала трябва да има и отводняване.
profesionalist_wood - майстор
Dkvyat26 написа:
Привет!
Нов съм във форума, така че моля да ме извините, ако темата не е в подходящия раздел.

Реших да си направя канал в гаража. Изкопах го, но тук възникна големия въпрос как да направя кофража и да го укрепя. Мисля да укрепя стените с циментови колове, които да хвана в основата, след това да сложа арматурна скара и да излея бетона. Искам да уточня, че нямам никакъв опит в тази дейност, така че ще ви помоля за съвет дали идеята ми е добра и дали ще стане достатъчно надеждно. Приемам и други предложения. Благодаря.

Ако мазетата ти се наводняват след дъжд ,забрави. Става влага и се разпада цимента. Ако искаш бързо и евтино. Купуваш стари кофражни ПДФ плоскости, правиш я във формата на кутия или сандък и я спускаш в дупката и предварително си правиш арматурата или има готова. От всяка страна трябва да е свободно с 10- 15 см примерно и я изливаш и гледаш да я изравниш с пода. Аз например си прекарах гофрирана тръба с кабели да си монтирам контакта в канала за да си включвам лампата или електрическия гайковерт,полезна екстра е :drinkers: Дори си има канал включен в канализацията ако изтече случайно маслото или нещо друго.
Първо на дъното се излива около 5 см дебелина с бетон,аз под него си слагам чакъл например и след това арматура слагаш върху нея и заравнянаш отгоре и тогава тръгваш нагоре да правиш стените!

Тема "Канал в гаража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: