Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Имам намерение в най-скоро време да си сложе климатик. Първоначалното ми решение беше да сложа две 9-ки в спалнята и в кухнята, но впоследствие ми мина през главата нещо друго, за което искам да се консултирам. Представил съм го на схемата на апартамента. Височината на помещенията е 2,65 м. Местоположението на вътрешнното тяло на климатика да е над входната врата на апартамента, като ще се използва предимно за охлаждане. Апартамента има изолация на външните стени и централно парно, така че за отопление евентуално може да се използва в началото на зимата при положителните температури. Дължината на тръбите от външното до вътрешното тяло ще е 4,20 - 4,30 м. Ето и замисъла за съответното охлаждане на стаите:
-спалня – климатика ще е точно с/у вратата на спалнята, така че за неяйното охлаждане проблема не би трябвало да има;
-хол – при затворени врати на спалнята и кухнята се надявам, че достатъно охлаждане ще се получи и тук. Далеч съм от мисълта, охлаждането тук ще е като при поставен климатик в самата стая, но все пак няма да е 30 градуса . а;
-кухня – за тук ми е основният проблем, дали при затворени врати на хола и спалняка ще се получи едно що годе нормално охлаждане.
Въпросите ми са седните:
Рационално ли е това което съм описал по-горе?
Ще са охажда ли кухнята и хола?
Дали 14-ка ще е достатъчна?

Прикачен файл

Flat 004.jpg
Flat 004.jpg (55.38 KиБ) Видяна 8077 пъти
W123 - специалист
Нищо няма да направиш както си го замислил освен че в коридора ще е адски студ.
И не 14-ска а 20 и косур ти трябва че що годе да върши някаква работа.И освен климатика трябва да сложиш и по един вентилатор на всяка врата да вкарва хладния въздух вътре.

ESPACE написа:
... силно съжалява в момента за решението си че спести 150$ преди години и не си взе мултисплит с две вътрешни тела.
Е ако беше направи пък това щеше да съжелява още повече.
Iwell - напреднал
много електроника-много ядове :-D
nebelservice - напреднал
идеята за климатик в коридора е лоша, а и не виждам смисъл да се охлажда целия апатрамент едновременно - гълта повече ток
velev-klima - специалист
Защо си мисля че този човек е идвал при нас и отказах да правя такава глупост.
:) Velev-klima със сигурност се бърка! Тази идея съм я споделял само тук.
velev-klima - специалист
То може да бъркам но има и други такива хора с такива идей. Лично аз съм монтирал на едини и същи хора два пъти на различни места по този начин като след месец решиха да го преместя в стаята защото не се получавало това което очаквали.

Тема "Разположение на вътрешно тяло на климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: