• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
gechev - специалист
8180, знаеш мнението ми за стиропора. Това го писах за бъзик. Нека слагат недостатъчно лепило на миниатюрни кюфтенца и спестяват от дюбели по ъглите пък да се чудят защо сеотлепя от тежест стиропора. В България няма нормален /по стандарта/ много по лек и много по мек от този правен по стандарта. Тежестта варира от 8 до 12 кг/ м3. Така излиза по евтин на пазара. Много от заводите слагат смлените си обрезки обратно и това го прави трошлив и рехав. Това няма значение за Пазара, той не търси качество, той търси ниска цена.
Скоро ще пусна блокчетата тип сандвич, но искам първо безпроблемно да ги сертифицирам, защото са продукт от два сертифицирани по отделно материала, които трябва да бъдат един детайл. Сигурно ще стане с БТО. Колкото до тях наистина ще тръгна против убежденията си но ще предложа на любителите на стиропора най тънкото термоизолационно зидарско блокче което ще им спести жилищна площ и ще им даде много мощна термоизолация приближаваща се до изискванията за Пасивна къща, а именно U = 0,18 W/m2.K. Петте сантиметра полистиролбетон от външната страна ще пази стиропора от ултравиолетовото лъчене, като предпазва сградата от натрупване на статично електричество. Няма да има скъпи лепила между слоевите, нужда от дюбели и хастарни мазилки, отвън по лесно ще могат да да се лепят всякъкви декоративни покрития. От стиропора разбира се ще има затруднена дифузия на пари, но поне калкулаторите показват, че няма да се натрупват тези пари в конструкцията. За любителите на екологичния зид ще оставим досегашните зидарски блокчета.
xpro-kb - напреднал
Преди време бяхме тръгнали да правим изолация на старата къща на баба която е от кал и слама (керпич) ако не се лъжа,но ме разубедиха. Тя сама по себеси била с естествена изолация!? Ясно но все пак би ли могло да се направи някъква изолация имам предвид външна :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
xpro-kb написа:
Преди време бяхме тръгнали да правим изолация на старата къща на баба която е от кал и слама (керпич) ако не се лъжа,но ме разубедиха. Тя сама по себеси била с естествена изолация!? Ясно но все пак би ли могло да се направи някъква изолация имам предвид външна :?
Изолациите биват видове, според това от какво искаш да се изолираш. Термоизолации, влагоизолации, водоизолации, звукоизолации... Та, вие от какво искате да изолирате кирпича?
xpro-kb - напреднал
Ами външна топлоизолация. :-D
xpro-kb - напреднал
Един вид изолация от студа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
КИРПИЧЪТ Е ТЕРМО ИЗОЛАЦИЯ.
ИЗОЛАЦИЯ ОТ СТУДА

Ох, аман :-D
Pooh - майстор
gechev, как се решава проблема с термо-мостовете, при въпросният сандвич? Лепилните слоеве на практика разделят всички сандвичи и се явяват термо-мостове. Според мен си е сериозна площта им, събрана за цяла стена, но може и да съм в грешка.
Нещо от типа "зъб-глъб" ми се струва по-подходящо, но пък и прекалено сложно за производство и след това - за изпълнение.
Ще ми е любопитно, да чуя мнението ти по въпроса.

Поздрави.
gechev - специалист
Не мисля, че 1 мм лепило ще отвори кой знае какъв термомост. Блокчетата са с равна повърхност, но ако все пак някой иска идеалния вариант може да ги лепи с полиуретаново лепило или с нашия зидарски разтвор, който е на базата на полистиролбетона. Притеснява ме, че оспамваме темата на колегата.
8180 - майстор
n_a написа:
ИЗОЛАЦИЯ ОТ СТУДА

Аман от теб!
Защо не се разходиш до Марисан или поне отвори Калкулатора им?
"Зидария от кирпичени тухли - Ламбда - 0,66-1,05"
Какви термоизолации те гонят? Цял порядък и отгоре е разликата. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
8180 написа:
n_a написа:
ИЗОЛАЦИЯ ОТ СТУДА

Аман от теб!
Защо не се разходиш до Марисан или поне отвори Калкулатора им?
"Зидария от кирпичени тухли - Ламбда - 0,66-1,05"
Какви термоизолации те гонят? Цял порядък и отгоре е разликата. :?
Марисан не продават кирпич :-)))
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Едновремнно вътрешна и външна топлоизолация на панелно жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: