• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз това се канех да пиша - вероятно е силен комина и топлото бяга там. И мен тези дни ме изненада един Виадрус 8 секции не може да вдигне температура на 130м2 няколко часа. Като казах на клиента да затвори клапата се оправи. Сега да видим как ще го мислим, че няма много място за автоматична клапа. Та Филме, всяко правило си има изключения, може ти да си попаднал на изключението. Монтирай му автоматична клапа с кантарен механизъм и смятам ще влезе в режим
hr.hristov57 - специалист
Здравей Велине,изхождайки от котела с който се отопляваш до момента- Виадрус 3 секции (15-17) кВт вероятно става въпрос за къща около 100м2. Хубаво,"майсторите" те убедиха,че не си заслужава към него да се монтира пелетна горелка и сигурно са прави. Разглежданите два модела котли сигурна си имат своите предимства и недостатъци,но съм убеден,че и двата са с твърде голяма мощност за такава къща и...за да работят добре задължително трябва да се монтира и буферен съд поне 500л със съответната автоматика.
VelinPetrov - специалист
Колега Виадруса досега грееше само единия етаж, новият котел какъвто и да е той ще трябва да грее още един етаж. Общата квадратура е към 160 -180 кв. В момента два Виадруса греят етажите поотделно ;)
VelinPetrov - специалист
Не разбрах само Грейко Експерт може ли да гори дърва и как се справя ?
Какво КПД му дават на дърва и какво на пелети ?
От къде мога да получа малко техническа информация (както има за всички котли) ?
Примерно пдф файл с размери,изискване към тяга на комин и прочие такива неща ?
filmatoplo - майстор
Точно в този случай, всичко пробвахме, отворих ревизията за почидтване на 50 санта под заустването, същата работа, свързахме после кюнци на вън от котелното, котела работи без да усвоява и това е. Ако този котел го монтирам там където съм монтирал друг вид котел - щеше да са ме убили хората, това имаше уж най лъскаво на пазара. С малко се размина работата Грейко още нямаха котел. Думата че и без пари да ми го дават няма да го взема - стига ли.
VelinPetrov - специалист
Благодаря ти :)
А техническо инфо ? Толкова ли не са направили едно ПДФ-че от производителя с рамерите, изискването за тяга,присъединителните размери на топлоносител и Фукс и тн.
Който има инфо по въпроса моля да сподели :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Фукса е 150, изводите 1 1/4"
VelinPetrov - специалист
Благодаря ти. :)
Пуснах същите въпроси и към производителя,чакам отговор.
kalin72 - майстор
VelinPetrov написа:
Благодаря ти :)
А техническо инфо ? Толкова ли не са направили едно ПДФ-че от производителя с рамерите, изискването за тяга,присъединителните размери на топлоносител и Фукс и тн.
Който има инфо по въпроса моля да сподели :)
Това е първия излязъл резултат от търсенето....
http://bmcbg.org/peleten-kotel-bisolid-saver-c
VelinPetrov - специалист
Колега на Бисолид-а ги знам нещата. Питах за Грейко Експерт ;)
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: