Всичко за дърводелството
Здравейте,искам да направя дървен таван на стаята,като върху него ще има таванска стая.
Разстоянието между бетоните греди върху които ще лежат дървените е 300 см, какви като размер греди трябва да ползвам и през какво разстояние една от друга да ги поставя??
2. Върху гредите съответно колко дебели талпи трябва да накова за да се получи и под на горната стая?

Благодаря
torbalan - Дървен философ
5х20 см. през 60 см. на късата страна.
Върху гредите може кофражен шперплат, кофражни дъски, дебело ОСБ. Каквото ти е най-евтино.
След това ламинат, дюшеме, паркет - каквото те кефи...
От долната страна - гипсокартон и вата.
infomar
Къде ще ги намери тези греди 5 х 20 :?

10 х 10 през 50 см. няма ли да стане :? Продават се на всякъде....
torbalan - Дървен философ
Ще стане. У дома почти навсякъде е така - с 10х10, но не ми харесва.

Ако някога пак правя гредоред - ще си поръчам хубави греди, па макар и малко по-скъпо да е...

А къде - не знам. Нека някой, който е пазарувал греди и е останал доволен, да сподели.

Няма по-идиотски сайтове от тези на производителите на дървения...

Със зор намерих тук някакво подобие на каталог, но цени естествено няма...

иначе гледам 60х180 аз на тях бих се спрял...
EDI - майстор
КИМИ скоро смениха дизайна на магазина си, но и преди това нямаше цени за слепените конструктивни греди.Иначе качеството им на материала е добро, от тях си поръчвам чат пат плотове и рендосан материал.Дрънни им един телефон, хората са отзивчиви, ще ти кажат всичко.А иначе не е проблем да си направиш 50Х200 от греди 50Х100, намират се масово.
VLADO66 - майстор
Слепените греди са скъпо удоволствие при положение че ще се крият.На това разстояние 10/10 ще увиснат.5/20 или 6/18 / талпи/ е добре.Може и Н 20 за кофраж /употребявано/ .
nikolson - майстор
infomar написа:
Къде ще ги намери тези греди 5 х 20 :?
Да речем от тук :-D
PIP - майстор
300х15х5см през 40см при положение, че материала е качествен.
Фитилчо - майстор
Н20 е чудесен вариант. Купих ги по 6 лева парчето, употребявани !
PIP написа:
300х15х5см през 40см при положение, че материала е качествен.
за Гредите ясно,ще ми ги набичат по размер,намерих къде,а върху тях ако накова талпи 3 см достатъчно ли ще е ??

Тема "Дървен таван от греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: