• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
CASA - специалист
kabel4e написа:
Благодаря на всички. Ще го правя както го бях замислил. Три слоя хидроизолация и после латекс за баня.

Явно не си наясно с нещата.Хидроизолация в баня се прави по принцип на пода и на ъглите с пода.Гипсокартона,който си използвал е влаго устоичив и освем ако не кисне във вода от изпаренията зад плочките,лепилото и шпакловката няма какво да му направи влагата.Плочките и фугите,ако са положени добре са достатъчна хидроизолация.А таванът трябва да е дишашт.Това не значи,че ще пропуска вода,а излишната влага и така ще се получи естествен микроклимат,за да няма плесени.Друг е въпроса,че с един вентилатор трудно ще отвеждаш влагата,но не е невъзможно.Но като те слушам,най-добре го направи така че да си спиш спокойно.Пък като дойде проблем ще търсиш спецялист.

пс : след трите слоя хидроизолация няма смисъл от латекс за баня.Няма да има ефекта ,за който е пригоден.
Радостина - напреднал
А с какво се парви хидроицолация на пода и на ъглите с пода? В къщи имаме проблем банята граничи с вграденият гардероб в коридора и тази зима изби влага в гардероба - имам подозрение , че е точно от ненеправена хидроизолация и лоши фуги. Как да се справим с проблема?
kabel4e - специалист
Има всякакви хидроизолации. Аз ползвам на церезит CL51, а за ъглите лента CL152.
$64EN - специалист
колега аз лично бих направил хидроизолация задължително . и отгоге каквато мазилка или шпакловка искаш . не се притеснявай за вентилатора . помещението не е голямо и ще смогва на влагата .успех
  • 1
  • 2

Тема "хидроизолация на тавана на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: