• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
miroki - майстор
ceci78 написа:
Благодаря ти ако е удобно да ми дадеш телефона на твоя приярел да говоря с него . И ако може да ми обясниш защо не препоръчваш да има и топла вода. :? :? :?
Термопомпата загрява водата за вътрешния тръбен път до около 44 градуса. Повечето потребители поддържат по-малко.
Което не е достатъчно за бойлер.
Слагат се допълнителни системи за да загрее бойлер.
А новите вече са с фреон и за вътрешния кръг.
Трябва ти нещо подобно, което няма да е евтинко:
http://hisense-bg.com/produkti-kategori ... ktori.html
Благодаря ти за разяснениети но имам два вапроса .Струва ли си инвестицията и реално енергийно ефективни ли са. :?:
stivemaster - майстор
Абе да ви кажа, термопомпата загрява кръга до топлообменника до 65 оС или до около 61-62 бойлера, така че се налага ел нагревателя да качи само 8-9 градуса, за да избие евентуалната легионела, която може да се развъди в него.
Относно енергоефективността, НЕМА на земята по енергоефективен енергиен източник пич, освен ядрената реакция и плазмения синтез, ако изобщо трябва да ги включим в разговора.
miroki - майстор
1. Вече е отговорено за бойлер.
Разбери каква е цената за да разбереш дали си струва. Зависи колко човека сте и колко вода ще ползвате. За 2 ма или 3 ма вероятно е по-добре на ток и обикновен бойлер.
2. Да енергийно ефективни са. При това всички климатици, термопомпи и VRF системи.
Смяташ си разхода на ток при отопление и си преценяваш, колко пари да дадеш за това.
пп. Писали сме заедно. Нямаш предвид водната система до конвектори и бойлер да е 60 гр. предполагам?
stivemaster - майстор
Ако питаш мене,поправям те в частта "което не е достатъчно за бойлер".Топлообменника за топла вода, няма нищо общо с този за отопление.
VLADO66 - майстор
LG имат едни модели AHU KIT на които трябва да се прибави пластинчат топлообменник фреон вода,помпа и един датчик.
miroki - майстор
stivemaster написа:
Ако питаш мене,поправям те в частта "което не е достатъчно за бойлер".Топлообменника за топла вода, няма нищо общо с този за отопление.
Да, теб питах, мерси.
За какъв модел термопомпа говориш?
  • 1
  • 2

Тема "термопомпа въздух вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: