Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
здравейте момчета ,едно мое съмнение ме кара да ви потърся защото знам че ще изкажете адекватно мнение по въпроса ми ,а той е следния , говоря така както го виждам не ми се сърдете ако не е профисионално важното е да е разбераемо ,АКО (акото цапа и мерише )в рамките на шегата ,отводната тръба на 2та радиатора на първия етаж са по ниско с 40см от отводната вода на втория етаж, има собствена рецерколация ще помага и помпа ще има ли добро отопление на тези радиатори на 1вия етаж системата е затворена прикачването от тези 2 радиатора връщаща вода на 1вия етаж ще са с диаметър Ф20 към диаметър Ф40 тази цирколация за тези 2 радиатора ще бъди ли осъществена , забравих да кажа че входа на радиатора ще е Ф25 БЛАГОДАРЯ
шоп - майстор
И аз не разбрах въпроса.

Термосифонно отопление си имал досега? Драсни една схема за да се ориентираме.
Evgeniy - майстор
Не съм от "спецеалистите", но: Щом има "АКО"... може би тепърва ще се свързват долните радиатори към съществуваща система. Не е проблем "отводната" тръба да е по-ниско от тази на втория етаж, ако котела е по-ниско от нея. Това за гравитачно отопление и зависи и от диаметрите на останалите тръби и схема. За помпа е без особено значение.
markoscbr написа:
здравейте момчета ,едно мое съмнение ме кара да ви потърся защото знам че ще изкажете адекватно мнение по въпроса ми ,а той е следния , говоря така както го виждам не ми се сърдете ако не е профисионално важното е да е разбераемо ,АКО (акото цапа и мерише )в рамките на шегата ,отводната тръба на 2та радиатора на първия етаж са по ниско с 40см от отводната вода на втория етаж, има собствена рецерколация ще помага и помпа ще има ли добро отопление на тези радиатори на 1вия етаж системата е затворена прикачването от тези 2 радиатора връщаща вода на 1вия етаж ще са с диаметър Ф20 към диаметър Ф40 тази цирколация за тези 2 радиатора ще бъди ли осъществена , забравих да кажа че входа на радиатора ще е Ф25 БЛАГОДАРЯ
Ще бъде осъществена.
.......бе как ги харесвате мненията?
torbalan - Дървен философ
Не разбрах съвсем точно какво се пита, но...
Ако има помпа в системата - на каква височина са тръбите няма никакво значение. Важното е помпата да има достатъчна мощност и разхода през радиаторите да е регулиран правилно...
markoscbr - специалист
ДА Евгени ме разбра правилно , Представете си една връщаща тръба от цоличетвърт от 2ри етаж хоризонтална която е вързана за връщащата вода на котела и под нея друга хоризонтална тръба тоест 2 защото са връщащи от 2та радиатора на 1вия етаж с цолаж една втора които ми предстои да монтирам , та мога ли тези 2 една втора тръби да ги включа към тази тръба цол и четвърт ,тези 2 тръби една втора са почети на земята а от земята до тръбата вертикално са 30-40 см включването ще е преди помпата няма ли да се получи някаква тапа от тези 30-40 см дано вече е разбераемо ако не е повече няма да ви занемавам благодаря #-o

Тема "до Лазар,Шоп , и други спецеалисти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: