• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Фитилчо - майстор
Откъде се купува това приспособление, как се казва и колко струва? :-D
Фитилчо - майстор
Благодаря на колегата, че го сподели, добре е направено определено - няма и 120 кинта , намерих го
Ще заупувам едно :-D
Освен това ще се избие бързо, защото човек може да си прави меки връзки, вместо онези боклуци, които продават за да се наводниш, докато те няма като се спука тоя боклук от мъркуч :-D

Това, че гофрето е с по-голямо съпротивление, проблем ли е?
Как е по добре, с Гофре неръждаемо или с Медни тръби?
Последна промяна от Фитилчо на чет мар 10, 2016 11:07 am, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Home made -матрял,струг ,1час време и две ръчички :) Само червената скоба е от "тръбна дъска",но става и скоба за лагери.
Фитилчо - майстор
Да взема и да си го направя и да се приключи. Кофтито е, че не съм толкова добър със струга :-D и ще трябва да се моля пак на пияни чички, а ми писна. Ще взема да се пробвам :-D
Large - специалист
Фитилчо написа:
Това, че гофрето е с по-голямо съпротивление, проблем ли е?
Как е по добре, с Гофре неръждаемо или с Медни тръби?
Да ти кажа, аз си го обеснявам така- При движението на водата се формира слой около контактната повърхност, който действа като "омекотител". Буквално изпъкналите части на тръбата се пълнят с неподвижна вода, а останалото се "хлъзга" по тая неподвижната тръба.
Туй (така) го учихме по "Процеси и апарати в биотехнологията".
Да се измери съпротивлението, сигурно има начин, ама трябват два еднакви манометъра, помпа, еднакви дължини от изследваните образци тръби с еднакви кривки и мерак.
В началото и аз бях резервиран от тая тръбъ. Представях си как след всяка вдлъбнатина от тръбата се формира завихряне и как едва ли не, като пусна помпата от другия край на тръбата нищо няма да излезе, ама излиза :-D . Дали помпата ще тегли 20 или 25 вата на втора степен, не ми е толкова важно. Не вярвам 30 метра от тая тръба да я затруднят...
Напук на всичко изписано в тоя пост, аз обаче искам да питам, има ли някой идея, къде продават от тая тръба на размер 3/4... да ми пише лично. Имам в предвид на промоция. Гледам горе са писали за нямамви доволно ниски цени за 1/2цол по 2лв на метър, аз я взех на 3, ама е изтекла промоцията и вече е на 4...
Фитилчо - майстор
Шоп-а играеше някаква евтина, мисля, че от олеле сайта :)

Ако види темата ще каже, и мен ме интересува.

Така и така сме в тема, с тая тръба може ли да се направи подово ? :? Поне да не го мисля, че ще се спука :rolleyes: , че тия пластмаски винаги ми оставят ретровкус, като говоря за тях :wink:
Large - специалист
lov написа:
Защо искаш да я направиш колкото се може по скъпа ? Има много по евтини и елегантни решения. А с това панелче зимата йок нищо че ще е регулируема. Пък и не знам до къде ще ти стигне ентусиазма с тези регулировки на наклона. :)
И аз си мислех за регулиране на наклона, ама в крайна сметка, надеждите ми да изградим нова стойка бяха попарени и сега тръбите лежат на старите стойки на плоските колектори.
Не е ли това нещо една добра платформа за система за регулиране на ъгъла?
Изображение
Никъде не можах да намеря по-близък кадър, ама май резбата му беше една или две педи. Ако се комбинират две такива, се удоява дължината на вариращия участък и сигурно ще е достатъчно за прилична корекция на ъгъла на стойката...

П.С. Оп...
Изображение
Large - специалист
Фитилчо написа:
Така и така сме в тема, с тая тръба може ли да се направи подово ? :? Поне да не го мисля, че ще се спука :rolleyes: , че тия пластмаски винаги ми оставят ретровкус, като говоря за тях :wink:
Не съм медитирал по тоя въпрос, ама сигурно ще е доста по-сложно, в смисъл че метала одава по-лесно топлина и ако е в замазката ще минават по-малко навивки, но може да пари на мястото на което е тръбата. Ако има ламинат или паркет отгоре, може да не е толкова страшно.
Като сме тръгнали да размиваме темата, аз мисля да си направя една серпентина зад или под колекторите, където през лятото да изхвърлям излишната топлина (ако има разбира се). То не е човешко да пускаш радиаторите в жегата..
Фитилчо - майстор
Я ква готина идея за регулиране на наклона :razz: СЛучайно ми попаднаха пет броя такива "неща" от еНо място за смешна цена и съм ги архивирал :lol:
Andri01 - майстор
Наклона на СК се регулира 4 пъти в годината. Аз лично съм го решил с 2 комплекта по 2 профила-2бр. за 45гр/пролет-есен/,с наставка-до 68гр/ зима/,и като махна основните-остава наставката-на около 25гр./лято/. Профил 25/25 с по един болт М8мм. Много по-елементарно и леко на тегло.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Помощ за изработка на соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: