Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Повече от достатъчно.
EDI написа:
Повече от достатъчно.
Благодаря ви за точните съвети.
torbalan - Дървен философ
То ако талпите и те са ти качествени - след, като ги наковеш - едно циклене, лакиране и готово :)

Лично аз не бих ковал, а с винтове за дърво...
torbalan написа:
То ако талпите и те са ти качествени - след, като ги наковеш - едно циклене, лакиране и готово :)

Лично аз не бих ковал, а с винтове за дърво...
такава е и моята идея,направо да ги използвам и за под,става въпрос са вила така че няма чак много да го зцаглеждаме
Би могъл вместо талпи - чамово дюшеме да сложиш, ще стане супер :)
Не мисля, че ще е много по-скъпо от талпите.
torbalan написа:
Би могъл вместо талпи - чамово дюшеме да сложиш, ще стане супер :)
Не мисля, че ще е много по-скъпо от талпите.
да,но то е 2.5см незнам да не пружинира между гредите
PIP - майстор
Ако ти се занимава да си купиш сух материал може да го закараш в цех дето работят на ишлеме и да ти го направят колкото искаш. Последно правих 6м3 на 32мм и вземаха 90лв/м3.
EDI - майстор
И 25 мм няма да пружинира, нута и перото преразпределят тежестта.Пода на тавана на вилата е с 25 мм дюшеме, завинтено на греди 10Х5, хванати за плочата и отдолу не съм слагал пълнеж, та виси на 50 мм над плочата и никакви проблеми няма.
Ако гредите отдолу са през 40 см. то практически няма как да се стъпи така, че да не се настъпи греда. Човек трябва специално да се цели между гредите :)

И аз мисля, че 25мм подпряно през 40 см. на греди няма да мърда. Особено пък ако е хванато и с винтове за дърво...
PIP написа:
...Последно правих 6м3 на 32мм и вземаха 90лв/м3.
В наше село чамовото дюшеме е от порядъка на 20 лева на квадрат. 90 не е ли малко грубо?
Pooh - майстор
torbalan написа:
PIP написа:
...Последно правих 6м3 на 32мм и вземаха 90лв/м3.
В наше село чамовото дюшеме е от порядъка на 20 лева на квадрат. 90 не е ли малко грубо?
m² и m³ (квадрат и кубик) са малко от различни порядъци :wink:

Тема "Дървен таван от греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: