Нека намерим най-тънките цени.
resistbody - майстор
Фитилчо написа:

Лидълския става ли за Нилфиск?!?!?
Няма си на идея, всичко ми е нилфиск....
brick - специалист
kr1100 написа:
утре ще измеря телчето на водоструйката с шублер и ще пиша. Миналтагопдиа когатоя вземах - чистак нов кашон неразпечатан ,без следи от удар , дупки, огъване. Не съм я отварял за прверка в магазина.
Ще съм ти благодарен, колега.
brick - специалист
В понеделник отнесох акумулаторните зеге и циркуляр. Моделите са обновени спрямо миналата година - сега са B2.
Миналогодишното аку-зеге ми се стори по-калпава сглобка (впечатления от няколкото отворени бройки в магазините) и това ме отказа тогава. Сегашното изглежда безупречно, поне моята бройка.

Аку-циркуляра миналата година изобщо не го видях, беше свършил моментално. При сегашния B2 сребристият предпазен кожух на диска е пластмасов (но умишлено имитира метална отливка, усеща се само на пипане), а подвижният предпазител отдолу е от прозрачна пластмаса. Това олекотява машинката, но бих предпочел метални, както при големия батко ø190.
Някой има ли впечатления от миналогодишния аку-циркуляр, просто за сведение?

Иначе е ясно, че с 1,5 Ah батерии това не са машини за продължителна сериозна работа. Аз ги взех за епизодично ползване на отдалечени места без ток и за да не опъвам 50 м кабел до края на двора за 2-3 среза...

Между другото, миналото лято имаше един акумулаторен 18 V верижен трион за клони Florabest с телескопична дръжка - неговата батерия и зарядно са с други моделни названия, но са напълно съвместими с акумулаторното трио бормашина/зеге/циркуляр. Разменял съм ги успешно във всякакви комбинации. От четирите инструмента Florabest-а е най-лакомия - два дебели клона и батерията издъхва :-D Сега с три резервни батерии в запас ще мога да го ползвам по-дълго.
fore - майстор
Компресора му изкарах дирекен извод от бутилката, както ми каза един колега - 18 е ключът на тапата. Това не помогна да развия болта на алумин джантата на Пасата. След това отворих презостатното реле и там завъртях болта на реглажа - вдигнах налягането до около 9 атм. Така успях да отвия един болт. Но другият не. Тогава вдигнах над 9 и тогава изби предпазният клапан. Отказах се да пипам и него защото може да е опасно. Явно при 10 атм. ще развивам болтовете, но не можах да ги достигна.

Може ли да пипам предпазният клапан и да го настроя на 10 атм да изпуска ??? Това е въпроса !
Николай Николов - специалист
Може просто да си купиш голям компресор с висок дебит. Тоя компресор не става за тая работа. Хем приемника малък, хем маркуча тънък :lol:
fore - майстор
Това не ме устройва, понеже на Райдър 50 литровият е със същите тръбета и мотор като на 25 литровият им. Та и налягането е пак 8 атм. А ми стана ясно че при 100-150 литровите е 10 атм стандартно и се вдига до 12. Та Гумаджията ми каза да не влизам във филми и че накрая ще си купя като неговият 150 литров за да отвия 2 болта ! Той понякога с неговият не успява да отвие такива завити болтове като моите. Та работата е ясна. Или 25 литровият го форсирам или нищо.
Николай Николов - специалист
Много го fore-сираш. Налягането в случая няма никакво значение, тъй като оптималното за гайковерта е 6.8 bar - както и го пише на самия него! Трябва ти дебит, не ти трябва налягане. Остава ти да пробваш с по-дебел маркуч.
ESPACE - майстор
Николай Николов написа:
Много го fore-сираш. Налягането в случая няма никакво значение, тъй като оптималното за гайковерта е 6.8 bar - както и го пише на самия него! Трябва ти дебит, не ти трябва налягане. Остава ти да пробваш с по-дебел маркуч.

Да бе, не ти трябвало налягане. Аз имам 150л. италиански компресор с маркуч 1/2 цол директно към балона и с 6,8 bar лидълския гайковерт не ми развива и една гайка. Като го опъна на 9-10 bar разликата е огромна. Ама е много лаком за въздух
kozl - майстор
Аве дебита и налягането са в тясна диалектическа връзка. Налягането е неизменно само в статичен режим. Т. е. без консумация, без дебит. На уреда са му необходими 7 бара в динамичен режим. Ама закачете манометъра на уреда. На компресора 10 бара, а на уреда колко е :?
keymaker - специалист
Номера с голямото налягане не е за пренебрегване ,ама е същото като на 60кг.човек да сложиш 100кг. на гърба и да го караш да тича за време. Повечето въздухарки са оразмерени за 6.3 бара. стандарта е такъв, превишаването на налягането води до сериозни повреди особено за ''инерционно-чуковите'' какъвто е гайковерта. От чуковете и наковалните се чупят парчета и в даден момент целия инструмент става/остава на парчета,щото като се разглоби и се видят поръженията няма нужда да се сглобява. Има професионални инструменти на цени около 200лв. с достатъчно добри показатели и експлоатационен период, неотстъпващи на марковите инструменти, там системата е изградена с двойни чукове ,откъдето идват допълнителни Н.М. и съответно експлоатационен срок. А интересното е ,че консумират по малко въздух от слабичките си събратя произведени за някоя верига или бюджетна марка китайчета. Реално лидълския и радера се различават само по боята ,а отгоре на всичкото декларираните 310 Н.М. са постижими при 12 бара. при 6.3 бара едва допира до 220Н.М. За справка нормата за затягане на болтове и гайки на автомобилни джанти е от порядъка на 110-150 Н.М. за развиването след 3-4месеца вода ,кал,сняг и т.н. са необходими мин. 220-300(имал съм случай да издувам 700 Н.М. гайковерт на 10 бара=900Н.М. ,че да отвия болт)
Та с тая играчка мисията е почти невъзможна, става за други работи.
-------------------------------------------
Налягането си остава сравнително постоянно с подходящия редуцир, дал съм почти 400лв. за редуцир с омаслителна група и при зададено налягане 6.2 бара по време на работа имам пад с 0.1 т.е. става 6.1 бара по време на работа. Системата е от 3/4'' тръби а маркуча за гайковерта е 1/2''
Разговора започва да заприличва на нещо от сорта " мога ли с трабант да развия 400км/ч.'' -е може ако в багажника сложиш една торба барут ,ама остава въпроса в каква посока ще развиеш желаната скорост. :-D

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: