Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Контролера този твоe дело ли е или готов кит?До каква мощност може да се управлява с него?
kabel96 - специалист
добре че заваля та да ги довърша.Контролера е универсален от управление на цял пилчарник ,инкубатор поливане и каквото се сетите в къщи.Има пет независими таймера с по 5 времена плюс цикличен таймер с отделно регулиране от 1 секунда до 96 часа.Три независими терморегулатора като единия е и за охлаждане с независими изходи.Това е силовата част и е до 10 ампера.Има място вътре и за контактори за по силни консуматори.Може да се монтират всичките 15 релета но за моя приятел за захарта му трябват само 3.Изображение
Това е платката с процесора има и енерго независима памет и часовник.Като спре тока помни поне 5 години.Изображение
А това е кутията която намерих в плевнята.Добре че навремето съм ги купувал щото сега са станали златни.Изображение
Изображение

Изображение
Andri01 - майстор
www.sirius-pcb.com : USB relays controller v.1.7.1.0 Това е с 16 релета,управлявани от компа. Много гъвкава система.
nikolov333 - майстор
Нещо не го намирам този контролер..Този ли е ? http://www.sirius-pcb.com/bg/product/i3 ... r-12V.html
Последна промяна от nikolov333 на чет мар 10, 2016 7:59 pm, променено общо 1 път.
kabel96 - специалист
Andri01 написа:
www.sirius-pcb.com : USB relays controller v.1.7.1.0 Това е с 16 релета,управлявани от компа. Много гъвкава система.
Един съвет.Напиши името на тази фирма в интернет виж отзивите за нея,намери ЕДИН доволен неин клиент и тогава си купи нещо от тях.И нали не е много удобно да изкараш компа на двора и да стои там 4 дена да вари захар.Наздраве. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
hidrazin - майстор
Andri01 написа:
.... Това е с 16 релета,управлявани от компа. Много гъвкава система.
Аха, точно така! Сега за един сироп да вземе да му бучне и едни сървър??? :lol:
:partyman:
shadow__01 - майстор
kabel96 написа:
Andri01 написа:
Един съвет.Напиши името на тази фирма в интернет виж отзивите за нея,намери ЕДИН доволен неин клиент и тогава си купи нещо от тях.
Че защо да не извади един дърт лаптоп купен на старо за смешна сума или подарък и да си го ползва вместо микроконтролер?
Иначе за сириуса... Много крайно мнение имаш. Това са модули, които са купувани от китайски сайтове и препродавани на двойни, дори и тройни цени.
На мен ми хареса SSR релето http://www.sirius-pcb.com/bg/product/i3 ... y-20A.html
С подходящ радиатор, не виждам проблеми да се ползва за неотговорни неща.
Andri01 - майстор
Дадох този линк,с цел помощ,не реклама. Ползвам това чудо от около година,и си работи без грешно! За другите им продукти ,нямам мнение! Компа и платката са си на бюрото,на вън излизат само кабелите.
hidrazin - майстор
Да вариш сироп с това "чудо" е като да стреляш по муха с гаубица.
:partyman:

Тема "Реле за време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: