Всичко за дърводелството
bulhomes2 - майстор
При нас има бракуван шперплат 18 мм на цена около 40 лв за лист. Купувал съм и съм карал на роднина до Пловдив точно за покривни истории. И аз под циглите вместо дъсчена обшивка слагах от тоя шперплат. Размер 2,50/1,25 прави към 13 лв за кв.м., а си е здраво. Сурови талпи, ако вземеш по 300 лв/куб.м. за 3 см дебелина идват по 9 лв/кв.м. Но със сигурност ще се изметнат после.
PIP - майстор
torbalan написа:
PIP написа:
...Последно правих 6м3 на 32мм и вземаха 90лв/м3.
В наше село чамовото дюшеме е от порядъка на 20 лева на квадрат. 90 не е ли малко грубо?
6м3 х 400лв/м3 = 2400лв, 6м3 х 90лв/м3 = 540лв, общо 2940лв.

6м3 на 32мм ще излязат 140-150м2 душаме х 20лв (твоята цена) = 2800-3000лв.

Вярно е, че разправиите са повече и не излиза по-евтино, но аз предпочитам по-дебело душаме и да знам, че е материала е сух.
torbalan - Дървен философ
Първо не съм разбрал, че цената е за кубик. Второ не съм разбрал, че цената е само за труд...

В първия момент помислих, че 90 лева за кубик е прекрасно... Но мислих, че е с материала :)
Бързо се усетих... :)

Не ми е ясно как се формира цена на кубик. Ако искам да ми го нацепят на 10мм и на 35мм все тая ли ще бъде?
PIP - майстор
Естествено не е една цената :lol: обшивката е по-скъпа, едно време беше с 30лв по-скъпо от душаме, сега не знам как са цените.
bulhomes2 написа:
При нас има бракуван шперплат 18 мм на цена около 40 лв за лист. Купувал съм и съм карал на роднина до Пловдив точно за покривни истории. И аз под циглите вместо дъсчена обшивка слагах от тоя шперплат. Размер 2,50/1,25 прави към 13 лв за кв.м., а си е здраво. Сурови талпи, ако вземеш по 300 лв/куб.м. за 3 см дебелина идват по 9 лв/кв.м. Но със сигурност ще се изметнат после.
е аз ще взема сухи талпи,които да сложа върху гредите,надявам се да не изметнат
bulhomes2 - майстор
Понеже не знам какро разбираш под сухи, ще поясня, че сух материал е такъв с влажност около 10%. Това се постига в сушилня за около 40 дена, но тогава цената не е 250-300 лв/куб.м., а става поне 500 лв/куб.м. Вариант е и сам да си ги сушиш на проветриво място - около година за всеки сантиметър дебелина. Краищата се мажат с парафин или боя, редиш ги рехаво с дистанционери, за да могат да се "ветрят" и ги стягаш с нещо или затискаш, за да осуетиш измятането.
mavryt4o - майстор
nikar написа:
bulhomes2 написа:
При нас има сухи петици на 420 ако поровиш има и по 40 санта шарина .Стават както си мислиш директно за под монтираш ги с видий с потапяне и дибличка с лепилце чисто и просто.Но все си мисля че трябва да има припокриване на фугата или нут перо или с чуждо тяро тя ми е най-лесна или другите варианти.
Фитилчо - майстор
mavryt4o написа:
nikar написа:
bulhomes2 написа:
При нас има сухи петици на 420 ако поровиш има и по 40 санта шарина .Стават както си мислиш директно за под монтираш ги с видий с потапяне и дибличка с лепилце чисто и просто.Но все си мисля че трябва да има припокриване на фугата или нут перо или с чуждо тяро тя ми е най-лесна или другите варианти.
Колко са широки тези петици? Калибровани ли са?
mavryt4o - майстор
Фитилчо написа:
mavryt4o написа:
nikar написа:

Колко са широки тези петици? Калибровани ли са?
свободни размери има много добри попадения по около 40 санта не са калибровани

Тема "Дървен таван от греди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: