• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 48
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Илчо Илиев - майстор
HGG написа:
Здравей те отново.Сигурен съм че ако направя машина за пелети после лесно ще мога да я преработя за гранула,но аз искам от първия път да стане машина за гранули.А относно отоплението съм си решил проблема.Проблем ми е колко много фураж и сено изхвърлям всеки ден.Имено за това се интересувам от машина за гранулирване на фураж.

Прочети цялата тема, виж кой какво е направил, от къде е и се свържи с най-близкия и иди на място и виж за какво става дума..
Аз имам такава машина и си правя гранули за зайците,но е сложно да ти обесня 3 реда кое как става и всякакви подробности,но като цяло не е нещо сложно,но си има доста стругарска работа...,но си заслужава,на фона на разпиляния фураж и труда на хранене и чистене...
gogosto - специалист
Прикачен файл:
IMG_20160308_1751121.jpg
Сложих още малко снимки по моя проект тука повече - http://gogo100.snimka.bg/photos-from-gs ... 2.36672893, че не ми дава да ги постна тук заради размера им.
gozilla - напреднал
Вашите машини за пелети са кауза пердутта! [-X Напразно си губите времето и средствата!С два ръждиви винкела и тръба няма как да стане! :o Ако имате матрица дебела 10 сантиметра и електромотор 100 киловата може и да се получи нещо..но си губи смисъла..по добре се топлете на ток тогава!
Илчо Илиев - майстор
gozilla написа:
Вашите машини за пелети са кауза пердутта! [-X Напразно си губите времето и средствата!С два ръждиви винкела и тръба няма как да стане! :o Ако имате матрица дебела 10 сантиметра и електромотор 100 киловата може и да се получи нещо..но си губи смисъла..по добре се топлете на ток тогава!
Колко машини за пелети си направил и/или имаш,че си толкова на ясно с нещата или просто нямаше какво да правиш и изрази мнение?
NASIO - специалист
gozilla написа:
Мисля че е точно така. Нашите творби стават само за забавление,колкото да се намираме на работа.
gogosto - специалист
Натъжавам се като чета такива негативни изказвания. Това харесвам на руснаците -такова отношение към труда на другите там е недопустимо - никъде освен в Български форум не се среща. Може да сте прави и двамата, но не е нужно да го коментирате, особенно когато нямате сериозни доводи и опит с примери, които да дадете за да го докажете. В крайна сметка моя проект и в началото казах е да може машината да бъде максимално евтина за да не ме задължава в последствие и ако не потръгне като пелетмашина, като гранулатор ще тръгне 100% така,че ще я пусна за продажба на някой заячар ще му върши прекрасна работа :sad:
Илчо Илиев - майстор
gogosto написа:
Натъжавам се като чета такива негативни изказвания. Това харесвам на руснаците -такова отношение към труда на другите там е недопустимо - никъде освен в Български форум не се среща. Може да сте прави и двамата, но не е нужно да го коментирате, особенно когато нямате сериозни доводи и опит с примери, които да дадете за да го докажете. В крайна сметка моя проект и в началото казах е да може машината да бъде максимално евтина за да не ме задължава в последствие и ако не потръгне като пелетмашина, като гранулатор ще тръгне 100% така,че ще я пусна за продажба на някой заячар ще му върши прекрасна работа :sad:
Колега, аз се отказвам да споря с такива, мисията е невъзможна :wallbash:
Относно малките пелетиращи машини има доста спорове,но аз знам за машина , която работи от няколко години и хората си се топлят почти без пари...
Аз работя в дърводелски цех и всяка седмица идват едни типове и вземат талаша ,и с въпросната машинка(Ф 200-250) си правят пелетки и си свиркат..
От доста време се каня да ида и да я видя и да снимам за невярващите,но те пак ще кажат ,че не е вярно и още 1001 причини ,че не може...
За русите нямам думи, те са уникални, правят всякакви изобретения и вместо да се скрият като мишоци, снимат и обясняват кое как се прави, за което :prayer:
Вярно е,че пелети от дървесина е малко по-трудно да се правят от колкото от треволяци и разни отпадни суровини от зърнопроизводството,но щом други са го направили ,защо и ние да не можем...
Според мен по-трудно и скъпо е да си направиш горелка ,но и там има доста изобретения, така,че рано или късно, ще се топлим по-евтино, на пук на ...някои
gogosto - специалист
Аз мисля съм достатъчно трезво мислещ и нямам амбиции да правя завод за пелети макар, че и в завод не съм чул за матрица дебела 100мм :? Обичам да създавам такива техники и това ми харесва па макар и труда ми да не е платен за това което правя. Знам, че не всеки проект е толкова сполучлив колкото ми се иска, но това не е повод да се откаже човек. За горелка не си прав тя е по-лесна от пелетмашината - ето тука пак руснаците са я описали в 15 минутен клип тази домашно правена горелка която смятам, че е идеална за отопление на работилница например https://www.youtube.com/watch?v=amBk-gG0P_k . Имам приятел с автосервиз и много я хареса за отопление на сервиза. Много отдавна съм ги преглеждал, но за отопление на къщата ми смятам да си купя готова засега съм се спрял на Българска.
Ехх днес почнах матрицата мноого бавно става по 2.5 минути на дупка го сметнах, а са 234 дупки - отврат :( ще сложа снимки по късно
Колегите не ми харесват работата, казват загубена кауза, ама аз продължавам, няма как да се откажа на финала.
Дописвам си мнението след 3 дни дупчене и поставям малко снимки
Прикачен файл:
IMG_20160316_1806491.jpg
. Мисля, че се получи на визия поне :)
HGG
Браво,изглежда много добре.Искрено се надявам и да работи много добре.Успех. =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Илчо Илиев - майстор
Колега gogosto,малко странно са ти разграфени отворите,но се надявам да се получи...
Конуса колко е и с какво го прави..
как мислиш да шлайфаш отворите,че така направо не вярвам да успееш да я подкараш..
Иначе и аз следя до къде си я докарал,че да крадна някоя идейка :cool: ...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 48

Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: