Нека намерим най-тънките цени.
dpp - специалист
Колеги, днес отидох да си взема една ножица за клони от тея по -големите от 17лв. Казвате читава е и викам да зема че все се налага да орежа някой клон на дърветата да ги поокастря. До колко мм. долу горе може да се напъва? Май се обсъждаше скоро .. Струва ми се малко тънък метала но може да е силно закален знам ли.. :?
Бтв. имаше тук в нашия Лидъл и от тези АЛ-линеалите за работа с циркуляр. До 1м ги дават. Много хелави ми се сториха дръжките/стягите - я дайте мнение първа ръка някой вече ползвал ли е ? Имат ли слабости и заслужават ли си 30-те лв.. Хубава работа е тва линеалчето, а ако е и универсално още по -добре ама знам ли.. :?
EDI - майстор
Ти си взел ножицата за храсти.Ножицата за клони беше 20 лева.Ножицата за клони реже здраво, но тази я дават за храсталак до 6 мм.Линеала го гледах в магазина, става за водене на машина, за друго не става.30 лева на мен ми се видяха много, същата работа върши дъска с две стеги.
Kirilpm - специалист
keymaker написа:
Номера с голямото налягане не е за пренебрегване ,ама е същото като на 60кг.човек да сложиш 100кг. на гърба и да го караш да тича за време. Повечето въздухарки са оразмерени за 6.3 бара. стандарта е такъв, превишаването на налягането води до сериозни повреди особено за ''инерционно-чуковите'' какъвто е гайковерта. От чуковете и наковалните се чупят парчета и в даден момент целия инструмент става/остава на парчета,щото като се разглоби и се видят поръженията няма нужда да се сглобява. Има професионални инструменти на цени около 200лв. с достатъчно добри показатели и експлоатационен период, неотстъпващи на марковите инструменти, там системата е изградена с двойни чукове ,откъдето идват допълнителни Н.М. и съответно експлоатационен срок. А интересното е ,че консумират по малко въздух от слабичките си събратя произведени за някоя верига или бюджетна марка китайчета. Реално лидълския и радера се различават само по боята ,а отгоре на всичкото декларираните 310 Н.М. са постижими при 12 бара. при 6.3 бара едва допира до 220Н.М. За справка нормата за затягане на болтове и гайки на автомобилни джанти е от порядъка на 110-150 Н.М. за развиването след 3-4месеца вода ,кал,сняг и т.н. са необходими мин. 220-300(имал съм случай да издувам 700 Н.М. гайковерт на 10 бара=900Н.М. ,че да отвия болт)
Та с тая играчка мисията е почти невъзможна, става за други работи.
-------------------------------------------
Налягането си остава сравнително постоянно с подходящия редуцир, дал съм почти 400лв. за редуцир с омаслителна група и при зададено налягане 6.2 бара по време на работа имам пад с 0.1 т.е. става 6.1 бара по време на работа. Системата е от 3/4'' тръби а маркуча за гайковерта е 1/2''
Разговора започва да заприличва на нещо от сорта " мога ли с трабант да развия 400км/ч.'' -е може ако в багажника сложиш една торба барут ,ама остава въпроса в каква посока ще развиеш желаната скорост. :-D
Аз си работя на 6-8 атмосфери без последствия,вече доста време пресостата е нагласен на 6атм долна граница и 8 горна,а бутилката е 500л,за да не бръмка на всеки две минути компресора.Редуцира с омаслителна група е хубава работа,но с тази цена е малко приложим за лидълски компресор,на него му трябва по един малък омаслител на входа на всеки пневматичен инструмент,който ползва или по една капка масло преди употреба,повечето пневматични инструменти не са особено капризни откъм мазане.Работата е там,че в повечето гумаджийници стягат гумите с професионални гайковерти без да обрънат внимание и ги стягат на максималната степен,а с малко въртене могат да си ги стегнат на 120 нютона примерно и хем да са достатъчно стегнати,хем като се случи нещо на пътя шофьора да може да си смени гумата с щатния ключ за колата.В случая могат да помогнат 8/10мм маркуч и помпане докато почне да изпуска предпазния клапан,ако пак не става друг гайковерт.С хубав гайковерт може да се отвие силно затегнат болт и при 25л бутилка,въпроса е че гайковерта ще е малко по-скъп от компресора.
dpp - специалист
EDI написа:
Ти си взел ножицата за храсти.Ножицата за клони беше 20 лева.Ножицата за клони реже здраво, но тази я дават за храсталак до 6 мм.Линеала го гледах в магазина, става за водене на машина, за друго не става.30 лева на мен ми се видяха много, същата работа върши дъска с две стеги.
Значи съм се минал - мамка му като не чета! Мога ли да я върна?? Още днес ще отида, преди 30 мин я взех..?
Не видях ножица за клони дейба..свършили ли са..?
nikolson - майстор
Прикачен файл:
за клони.PNG
за клони.PNG (50.5 KиБ) Видяна 1384 пъти
======= за храсти
Прикачен файл:
за храсти.PNG
за храсти.PNG (56.9 KиБ) Видяна 1384 пъти
..................за клони
Последна промяна от nikolson на съб мар 12, 2016 10:35 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nikolson написа:
[attachment=1]за клони...
Надписите се кръстосаха :-)))
EDI - майстор
Малко си се минал наистина, ама може да се върне.Мен ако питаш, остави си я, ще си кастриш по-тънките клони с нея.Тази за клоните с орловия клюн е жестока, реже колкото се събира между челюстите.На вилата преди седмица с нея кастрих дръвчетата, тази година здраво, че се бяха бая окосмили.Реже си дебели 30-40 мм ябълкови клони без проблем.
batVenci - специалист
Гледам пускат интересен ключ за джанти. Дано скоро дойде у нас:
http://www.lidl.de/de/ultimate-speed-ra ... el/p215523
sashot - специалист
Аз взех приставката към водоструйка за почистване на гладки повърхности. 35 лева не ми се видяха кой-знае каква сума. Сега търся преходник, защото водоструйката ми е Керхер. някъде бях виждал и у нас. Иначе в Англия ги ила по 5 паунда.
kr1100 - майстор
brick написа:
kr1100 написа:
утре ще измеря телчето на водоструйката с шублер и ще пиша. Миналaта гопдиа когато я вземах - чистак нов кашон неразпечатан ,без следи от удар , дупки, огъване. Не съм я отварял за прверка в магазина.
Ще съм ти благодарен, колега.
Tелчето е ф 0,76 мм

sashot - миналата година бяха пуснали и преходници от ЛИДЛски маркуч ,дюза към дръга марка - по споемни бяха около 10 лв
Последна промяна от kr1100(стар) на съб мар 12, 2016 12:29 pm, променено общо 1 път.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: