Всички въпроси за вилата.
kopaiko - специалист
Здравейте,имам проблем с лястовиците че правят гнезда навсякъде по вилата.Искам поне на фасадата да няма че много цапат.Чувал съм че имало някакъв препарат с който се третират стените за да не правят гнезда.Има ли такъв препарат и от къде може да се намери?
barborino - специалист
Даааа, имах същия проблем. Реших го, като сложих в ъгъла (при стрехата и стената) едни елементи на брамак. Същите се слагат за защита да не влизат птици под керемидите. :)
nilro - специалист
barborino,
и аз си мислех,че с тези елементи ще стане и сложих 2 метра,но
един ден се беше заклещила една и едвам я спасих,друга си отиде,защото не бях там!
И ги махнах от хуманни съображения.
Много са им на гъсто ресните!
Има гребени за птици-пластмасови или метални.
barborino - специалист
Незнам, как са се заклещили при теб, но при мен няма как да стане. Как си ги сложил?
ilian ivanov - специалист
Вържи един черен парцал.Преди време ми казаха и успях да ги изгоня от терасата.Но на фасадата... :?
nilro - специалист
Крачетата им се нанизват между ресните и трудно се отклещват!
juvesan - специалист
Прикачен файл:
20150801_080718_3_forum.jpeg
:shock: При мен беше криза. За място. Оставих им строежите, но една сойка им изяде де що има яйца и пилета и им разказа играта буквално... Имах сложен червен парцал , някакви торбички тук и там - няма пропуск - не работи тоя номер. При мен де... и се чудех да не взема да опъна нещо като малко перде между 2 пирона по краищата в активното време за строеж и после да го махна, ама .... много изкилифещено украшение за стряхата бее.... ще ми е неудобно от коментарите ... :axe:
VLADO66 - майстор
И аз съм луднал.Най-голямо впечатление им правят CD-та и гирлянди/станиоли/ вързани на конец да ги поклаща вятъра.Иначе може би има някакъв смърдящ препарат.
П.П. Намерих нещо,мисля да пробвам http://www.newfresh.org/shop/product/71 ... 0wodSiYOkQ
ilian ivanov - специалист
Черния парцал им приличал на птица и се плашат от него.При мен сработва, но всяка година го слагам. Но черен , не червен.
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
...П.П. Намерих нещо,мисля да пробвам ...
Ми то това е златно! Излиза по 50-тина лева за линеен метър. :-D
:partyman:

Тема "Защита от лястовици!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: