Преди малко му сложих 2 чувала пелети от 7 до 19 часа това са 60 кг. За 24 часа не е истина!!!!
и при положение, че водата е 52 градуса.......

filmatoplo написа:На око не може да се смята, дори с елка не може,тоест сметките не са коректни само предполагаеми от какво зависят. И аз наблюдавам доста инсталации в сгради и се изумявам в разликите. По принцип винаги по малкия разход го дава по изолираната сграда,и там където по малко часове работи горелката в денонощието.при мен смяната на дограмата се оказа фактор но разхода ми е висок защото нямам външна изолация.Пелетите ми не са кой знай какви от Опака са мисля от акация.Котела и инсталацията са добри
Miro4774 написа:Мисля, че всичко опира до котела сега дори му сложих и още една ламарина за да забави газовете. Самият дедитрих няма високо кпд и явно в това е проблема. Трябва си котел, който си е за пелети.И според мен е така. Аз имах Атмос пиролизен, есента като се наумих да се топля с пелети проведох няколко разговора с инсталатори на горелки. Половината казаха няма проблеми а другата половина не става за пелети. Продадох Атмоса донадих малко пари и взех чисто пелетен. До сега разхода е 3 тона слънчогледови по 180 пари. Към днешна дата съм избил парите които данадих за пелетния котел. Топля 200 квадрата, 300 бойлер, + мази 40 квадрата.
Miro4774 написа:Ми не знам при мен разхода е голям и то доста. Не знам от какво но сега слезнах да го видя и пипнах комина и мога ръката да си задържа за 4 сек. значи кпд е добре според мен. Не знам как да го контролирам имам и стаен термостат или от горелката.Според мен трябва по стаен термостат.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: