• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Скоро ще излязат в сайта им. :? :)
bat_danio - специалист
Здравей Велине имам БиСолида вече цяла зима както писах няколко страници по напред доволен съм имам проста система само с термореле за помпата котела работи като часовник на дърва, на дърва и донбас и само на донбас ( намам горелка монтирана на котела). Регулирам само горната клапа на котела(т.е тя сама се регулира прочети предния ми пост няколко сатраници напред). Опитах да горя антрацитен прах ( без вентилатор не става без дасемеша с друго гориво). Напълно разбирам колегите монтиращи котли с горелки ,че не им се занимава да ходят за н-ти път ( явно упреажлението на горелката куца),но според мен (потребител) котела на твърдо гориво върши чудна работа. Обосновавам се веднага - спрямо предишния котел в моментта отоплявам поне двойна площ изолазии 0% стени, само хубава дограма и вата 50мм на таван 2ри етаж от 3. 3-ти не отопляем (1 и 2 отопляеми) - при вече приключващ отоплителен сезон до днес имам издухани 9кб.м бук/дъб +23 чувала х 50кг донбас от топливо- ходех си по тениска (мека е зимата верно)(имам още 11-12 чувала и 1 кубик дърва). Ама на 31.12.2015/1.1.2016 си удари -17 и си сипах още една кофа въглища в пепеляка ,разклатих лоста и така филма топло се прожектира отново - в студено време котела котела може дане се гаси според мен докато не се зарине задната част под топлообменника..... идеята мие, че сбира доста гориво гори дълго без надзор изгаря цял гюм гориво(15- 16 цепеници+1,5/2 кофи донбас(10-12 кг) -6-8часа работа) и ако не е под -15 не му дослагвам подържам 22-25 градуса когато работи(не мога да подържам по малко ако котела гори ирадиаторите са ми преоразмерени зада загрява бързо помещенията имам термо глави които вмомента са на мах) на сутринта е 19-20 котела паля след работа 16 00 тогава е било 16-градуса като навън е много студено. Котела ми е преоразмерен 35кв(отзад на табелата пише мах 40кв ) зада поеме 3те етажа + гаража в бъдеще (мое си решение може да не е правилно при евентуална бъдеща изолация и 25кв би се справил). Загрява много бързо стоте си литра вода и включва помпата при около 70 градуса пада на около 50 след 10-15 мин е на 60-65 и така работи в топло време( цяла зима) докато има кво да гори... и от разводнения ми пост извода е ,че не подкрепям мнението, че за нищо не става котела.Иначе мноог уважавам мнениято на човека( специялиста) който го е изказал, но в случея имам собствено което е на база опит и то се различава съществено.
минуси на котела зада съм обективен с тухлите на 1ви ход когато е над 10 градуса навън трудно се запалва първоначално пуши докато позагре водата до кам 40градуса -5мин (махам тухлите в топло врем и не пуши)( с тухлите при равни други условия работи с по висока Твода за малк по дълго време с по ниска Тгазове т,е по високо КПД(малко) това нее съществен проблем
ПС живот и здраве като му набия вентилатор и турболатори на 2 и 3 ход и ако прояде антрацит за парите си(евтин котел е взех го за 1700+ лв за 35кв) + цената на вентилатора и турболаторите ще пиша отзив . Успех в избора на котел. Меки зими на всички в подфорум отопление.
VelinPetrov - специалист
Грейко ми върнаха страшен отговор по мейла: ''Обърнете се към наш дистрибутор за информация''
А питането беше само за техническа такава:
Изисквания за тяга на комина.Габаритни размери.КПД на котела на дърва и на пелети. и тн. и тн....
Нещо аз ли не разбирам ама не ми се връзват нещата да дам 4К за котел за който никой не ми дава нещо черно на бяло поне написано.
Само мнения по форумите и във фейсбук.
СМЕШНО Е. БЕЗОТГОВОРНО и НАПЪЛНО НЕСЕРИОЗНО.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами купи си Фероли, там всичко е написано черно на бяло :cool:
andy_forresite - майстор
VelinPetrov написа:
...
Още преди 4-5 дни мислех да ти кажа да не очакваш кой знае какъв отговор, но реших да премълча. То пак има някакъв отговор.
За грейко не съм питал. Питал съм за разни други котли и камини. Установих, че с писане НЕ става. Пиша, чакам и чакам ... от умрял писмо. Трябва да се обадиш и да говориш със знаещ човек. Например аз се свързах с конструктора на един котел българско производство и си лафихме сума време. Онзи ден пък питах за една горелка пак по телефона и отново продължителни, информативни и интересни разговори. Трудно се намира информация и особено достоверна. Трябва да го приемем.
А тези размери може да ти ги даде всеки стига да иска. И да няма рулетка, с педи може да ти каже плюс-минус колко е голям котелът.
КПД -тата на комбинираните котли по принцип е 78-86%. Някъде там. Този коеф. се променя постоянно, в смисъл не е фиксирана величина непроменлива спрямо различното гориво, работното натоварване, тяга и не знам какво.
Когато имаш КПД черно на бяло и калоричността на пелетите, след като установиш че нещо не е наред, обаждането на Комисията за защита на потребителите на телефон 0700 111 22 е много вероятно. Принципно производителите на пелети обвиняват производителтие на котли, че котлите не усвояват добре, а производителите на котли пък обвиняват производителите на пелети че тяхната стока не струва. Всичко това за 4000 лева. Сега ако си вземем тостер за 60 лева и той директно прави филииките на въглени, надали ще звъннем на КЗК. По-скоро ще го засилим към кръглия шкаф и ще приключим. Но 4000 си е цифра за нашия стандарт. Поне за моя.
VelinPetrov - специалист
Да колега, смешно е как всички ти скачат когато кажеш нещо против ''тяхната'' марка.
Но мисля че съм прав, защото не съм нито търговец нито какъвто и да е. Аз съм обикновен ''скъсан'' български клиент дето му е писнало да го правят на маймуна и гледа да има колкото се може по-информиран избор.
Ще ме извинявате всички, не казвам че грейко са лоши като качество защото не мога да го знам все още, но е адски СМЕШНО, НЕСЕРИОЗНО и АБСУРДНО да продаваш продукт за 4000 лв. и да не си пуснал 2 думи официална информация за него.
Защо няма и дума за тоя котел на сайта им ?
Защо след официално запитване към ПРОИЗВОДИТЕЛЯ (Грейко) те ме препращат към ТЪРГОВЕЦА (дистрибутор) ? И то по въпроси които касаят ПРОИЗВОДИТЕЛЯ а не търговеца ?
Кой да ми каже нещата които ме интересуват за КПД и изискването за тяга ? Бай Пешо от форум Х или Грейко ?
Понеже разполагам с комин 6.5м 25 на 25см светъл отвор, зидан с тухли и изолиран и ме интересува кой котел ще може да работи безпроблемно на него. Е колеги кой да отговори на това освен производителя ?
И след като те не ме ебават за слива да ми дадът инфо като бъдещ клиент какво остава да разчитам на сервиз ако възникне проблем ?
Дистрибутура им за София има само телефон, НИКАКЪВ АДРЕС.
Абе тва гаражна търговия ли е какво е ? На кого да се доверя при тия условия за да си дам парите ?
И как да си купя тоя котел като в София няма къде да се види на живо тва животно ?
Дълго стана и почвам да се дразня, затова моля ви за адекватни отговори ако може.
n.ganev - майстор
Извинявай! НО след като ти свидят ня'кви ст'инки да се обадиш на дистрибутора и да научиш къде е офиса или шоу-урума и да го посетиш където нагледно да се запознаеш с продукта - незнам какво трябва да направи той за теб при условие, че в София имаш на разположение трима дистрибутори, които гарантирам че ще ти обърнат нужното внимание защото ги познавам.
VelinPetrov - специалист
Айде да не влизаме в личен аспект и да ми обясняваш кое и как ми се свиди...
Дай ми инфото за което питам ако можеш ако не си спести умните размисли.
Дистрибутора не е длъжен нищо да прави за мен защото това инфо трябва да е достъпно от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.
Или търговеца знае по-добре ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Познавам една марка (Златния огън), чийто производител контактува и продава директно на краен клиент, пък после той да му мисли. Сериозните марки работят чрез дистрибутори, които имат обучен и оторизиран сервиз по райони, който да гарантира бърза намеса при нужда и контактът с крайния клиент го прави дистрибутора. Само не знам защо и аз се връзвам и спамя в тема, която е за една марка, отговаряйки на въпроси за друга марка. Така всичко става една боза. Ето ТУК в темата за Грейко има информация за котела (видеото) и предлагам дискусиите да се преместят там.
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 56#p766240
VelinPetrov - специалист
Лазаре една от другите големи БГ фирми също не продава на краен клиент а през дистрибутори, но на сайта си има техническо инфо за всеки продукт. Защо ли ?
Да не споменавам на какви умни люде дистрибутори попадам... те ли ще ми обяснят нещата които ме интересуват... не мисля.
Както и да е. Бисолида го видях и разгледах на живо, консултацията от търговеца беше плачевна.
Сега ще търся да разгледам някъде Грейкото защото няма как да си купя котел без да го видя само по писания във форума.
Съжалявам ако съм засегнал вас ''Търговците'' но очаквах да получа инфо а не нападки.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: