• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Да, но той е снабден с димен вентилатор и не се налага байпас при разпалване. В такъв случай може и отдолу-отзад.
maistora1965 - специалист
filmatoplo написа:
Напишете това в гугле Guntamatic Powerchip.има разрез на котела и се вижда как се движат газовете, димоотвода е долу, и така.може направо да качи някой снимката.
Ето само че никъде няма тръби над пламъка явно моят ще е първият

Прикачен файл

изтеглен файл (1).jpg
изтеглен файл (1).jpg (16.48 KиБ) Видяна 1468 пъти

Прикачен файл

изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (16 KиБ) Видяна 1475 пъти
fbr - майстор
maistora1965 написа:
Ето само че никъде няма тръби над пламъка явно моят ще е първият
Вертикални тръби над пламъка не вършат работа. За проба, запали една запалка, сложи вертикална тръба нагоре и си сложи ръката отгоре и ще разбереш. Тръбата е студена, а на ръката ти пари.
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
А ко газовете минават през двата реда тръби Надолу, по кой канал ще се върнат нагоре до изхода на димоотвода.
Газовете излизат от отвор под водата риза. Има място да се изреже такъв долу при пепелника.
filmatoplo - майстор
Да знам, но нали коментирахме котел, и това че някой ще преустройва него.По принцип е точно така, долу може да се изведе димоотвод,и да се ползват двата реда тръби с газове надолу.Не знам обаче дали само с горелката ще успява да преминавсъ газовете без димен вентилатор. Няма кой да пробва, освен Грейко ама на да ли.
6osi6 - майстор
gnt69 написа:
Колко въздух ще влезе през шмиргела и кой ще го контролира.
Въздух за "шмиргела" може да се вземе като се отклони част от потока на вентилатора на горелката, или с допълнителен вентилатор. Управлението на горелката е достатъчно за контрол на всички вентилатори.
В тази схема няма рециркулация на газовете. Обръщат се надолу за да се използва възможния топлообмен с водната риза и за да падне пепелта която пренасят в пепелника.
filmatoplo - майстор
Не е грешно да има вертикални тръби над огън, но в тръбите винаги има турболатори,за разлика от някои които нямат.И теста пак си го направи с тръбата но ако има вътре турболатор тръбата ще се нагрее.
fbr - майстор
Нали точно това се опитвам да кажа и аз, ход нагоре само с турболатори, ако няма турболатори, няма смисъл. Затова ми беше и критиката към Грейко за третия им ход, за разлика от Herz.
filmatoplo - майстор
Аз също съм за, и го потретвам вече. същото е при котел Бисолид,
andro440 - майстор
някой няма ли да пусне чертежче на чисто пелетен котел -сам ли да измислям нещата отново ? виадруса няма да го пипам ,ще му прикрепя едно братче в паралел с ограничен достъп
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: